Vuonna 2006 maajoukkue on täyttänyt loistavasti suuret odotukset kun Suomi johtaa EM-karsintalohkoaan viiden pelatun ottelun jälkeen. Tätä ei olisi moni uskonut vuoden alussa. Päävalmentaja Hodgson on saanut joukkueen puolustuksen hyvälle mallille, koska vain kaksi maalia on tehty Suomen verkkoon. Avain asemassa on ollut akselin Jääskeläinen, Hyypiä, Heikkinen toimivuus. Lisäksi Kallio on täyttänyt laitapakin paikan hyvin. Enää ei ole juostu vasemmasta laidasta läpi aikaisempien vuosien malliin. Merkittävintä menestyksessä on kuitenkin ollut Litmasen pelaaminen. Varsinkin maestron huippupeli Puolassa poisti suuren painolastin koko joukkueen harteilta. Myöskin maalinteko on ollut suurelta osin Litmasen vastuulla. Forssellin huippu vireen puuttuminen onkin maajoukkueen merkittävin ongelma, sillä Johanssonin taidot eivät riitä. Tämä nähtiin mm. Armenia peleissä. Ja Eremenkosta ei ole vieläkään vastuun kantajaksi. Lahjakkuutta on, mutta itsekkyys ja ailahtelevaisuus ovat liian suuri riski maajoukkuetasolla. Toivotaan, että Siperia opettaa Juniorille nöyryyttä. Keskikentällä Hodgson on peluuttanut parhaiden pelaajien puuttuessa kokeneita pelaajia. Esimerkiksi Nurmela on tehnyt paluun maajoukkueeseen. Ja näin mm. Lagerblom ei ole saanut paikkaa maajoukkueen avauksessa. Uskotaan, että tämä on ollut oikea ratkaisu myös ensi vuoden otteluita ajatellen. Vuoden 2007 teeman täytyy olla nyt tai ei koskaan arvokisoihin, sillä Suomessa ei ole Litmasen tai Hyypiän tasoisia pelaajia tulevaisuudessa näköpiirissä. / 31.12.2006 (Kuva 15.11.2006 Finnair Stadium: Eremenko)

Vuonna 1989-90 syntyneistä lupaavista pelaajista (Historia->Lupaavia pelaajia) valittiin alle 18-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueiden Valentin Granatkin -turnaukseen Pietariin 6.-14. tammikuuta 2007 seuraavat pelaajat: Lucas Hradecky/TPS, Juha Tuomi/FC Reipas, Jari Nikkilä/TPV, Tapio Heikkilä/FC Honka, Janne Törmänen/HJK, Toni Roschier/FC Honka, Jaakko Lepola/FC Honka, Riku Riski/TPS, Patrik Lomski/TPS, Teemu Pukki/FC KooTeePee, Akseli Pelvas/HJK. Seuraavat pelaajat myös joukkueessa: Sakari Mattila/HJK, Kalle Mäkinen/TPS, Joni Vuorinen/FC Inter, Samu-Petteri Ahola/HJK, Janne Turpeenniemi/RoPS, Arto Lindberg/FC Haka, Jesse Saarinen/TPS.  / 21.12.2006

Puheenjohtaja Pekka Hämäläisen ja maajoukkueen pelaajien julkinen keskustelu Finnair Stadiumin keinonurmesta oli hälyyttävä ilmentymä Palloliiton toiminnan tasosta. Hämäläinenhän oli alunperin ilmoittanut, että Litmaselta oli saatu puoltava lausunto Suomi – Armenia pelin pelaamisesta Finskillä. Mutta Litmanen ilmoitti 11.11.2006, että häneltä ei ole kysytty asiasta ollenkaan. Tähän Hämäläinen vastasi, että hän oli pyytänyt Pentti Alajaa lähettämään tekstiviestin Litmaselle. On uskomatonta, että Palloliitossa keskustellaan olennaisista asioista tällä tavalla. Hämäläisen toiminnan taustalla on Palloliiton lupaus, että Suomi pelaa Finnair Stadiumin keinonurmella karsintaottelun. Tätä lupausta ei tunnustettu virheeksi vaan tuotiin esille pelaajien puoltavia lausuntoja keinonurmesta, joka todellisuudessa Litmaselta puuttui. Lisäksi mainostettiin loppuunmyydyllä Finnair Stadiumilla ja tämäkään ei pitänyt paikkansa, sillä tuhat lippua jäi myymättä. Finnair Stadiumilla pelaamisesta hyötyi selvästi Armenian joukkue, sillä se pelasi tyypillistä Neuvostokulttuurin pallo maassa peliä ja tässä tasainen keinonurmi on varmasti eduksi. Lisäksi kun tiedetään, että idässä pelataan paljon sisähalleissa puulattialla. Niin on selvää, että Suomi antoi merkittävän tasoituksen. Ja Armeniahan pelasi paremmin keinonurmella kuin muhkuraisella kentällä Jerevanissa. / 18.11.2006 (kuva 15.11.2006 Finnair Stadium: Nyman, Eremenko, Väyrynen, Johansson)

Suomi voitti Armenian 1-0 keskiviikkona ja otti tärkeät kolme pistettä EM-karsinnassa. Tunnelma Finnair Stadiumin keinonurmella pelatussa ottelussa oli loistava kun vain tosifanit olivat kannustamassa, sillä korkeahkot lippujen hinnat olivat karkoittaneet takinkääntäjät pois paikalta. Maajoukkue aloitti pelin vahvalla liikkeellä ja palkintona oli Mika Nurmelan maali kun peliä oli pelattu 8 minuuttia. Suomen ote pelistä kuitenkin hiipui ensimmäisen puoliajan aikana. Ja varsinkin kun Mika Väyrynen loukkasi takareitensä ja joutui vaihtoon niin pelin hallinta siirtyi Armenialle. Väyrysen tilalle tullut Jari Ilola ei pystynyt rakentamaan peliä ja näin Alexei Eremenko jäi yksin kikkailemaan. Toinen puoliaika oli siis Suomelta puolustus taistelua. Tässä roolissa erottui selkeästi kolme pelaajaa: Markus Heikkinen, Sami Hyypiä ja Jussi Jääskeläinen. Heikkinen raatoi puolustava keskikenttäpelaajan laajalla alueella. Hyypiä pelasi varmalla otteella lähes virheettömästi. Kuitenkin selkeästi ylitse muiden oli Jääskeläinen huippu torjunnoillaan. Tämä peli osoitti jälleen kuinka kapea Suomen materiaali on. Nyt puuttuivat Litmanen, Tainio, Pasanen ja Väyrynen 45 minuuttia. Keskiviikkona olisi varsinkin kaivattu Litmasen rauhoittavia syöttöjä jälleen kerran. / 17.11.2006 (kuva 15.11.2006 Finnair Stadium: Tihinen, Kolkka, Jääskeläinen, Johansson)


Sunnuntaina 29.10.2006 klo 8.29 alkoi jälleen työmatkani Lahdesta Venäjälle. Juna saapui aikataulussa Pietariin Suomen asemalle klo 13.33. Tällä kerralla oli mahdollista yhdistää työ ja harrastukset kun vasta maanantaina aamulla velvollisuudet odottivat. Ja kello 14.30 oli alkamassa Venäjän liigan ottelu Zenit – Moskva. Näin ollen heti junasta poistuttua matkatavarat aseman säilytykseen ja metrolla Sportivnajan asemalle, jonka lähellä on stadion Petrovskii. Pian stadionille saavuttua selvisi, että turvallisuudesta vastaavat Omon joukot eivät päästä lipunmyynnin luokse ilman ottelulippua! Joten lippu oli hankittava mustasta pörssistä, jossa tällä kerralla lippuja oli saatavilla ainoastaan Zenitin fanikatsomoon, joten stadionin päätyyn 400 ruplan lipulla (200 ruplaa = 6 € lippukassalla) oli tyytyminen. Pienestä vastoinkäymisestä huolimatta pääsin stadionin sisälle 10 minuuttia ennen ottelun alkua, jossa Omonin edusta vaati etsimään oman istumapaikan vaikka kukaan fanikatsomossa ei istunut tai saatikka oli omalla numeroidulla paikallaan. Onneksi fanit ovat Venäjälläkin ystävällisiä ja järjestivät tilaa varsinkin kun huomasivat oudon puhetapani. Suomalaisesta jalkapallosta tuli kysymyksiä. Joku kertoi omistavansa HJK:n kaulahuivin ja pyysi minua vaihtamaan Suomessa kannattamani joukkueen huiviin. Tosin sellaista minulla ei ollut mukana, vaikkakin lopulta tunnustin kannattavani FC Lahtea. Samalla päätin että tällä kertaa en mainitse mitään Kuusysistä ja vuodesta 1985 jolloin Kyykkä pudotti Mestareiden cupista Zenitin. Itse ottelu oli kaksijakoinen. Ensimmäisellä puoliajalla Zenit hallitsi selvästi ja johti tauolla Andrei Arshavin maalilla 1-0. Mutta viimeiset 45 minuuttia Zenit tyytyi varmistamaan johtoaan ja Moskva piti palloa. Moskovalaisten ansaittu 1-1 tasoitus tuli 94 minuutilla Petr Bistrovin vapaapotkusta, johon peli päättyi. Sitten alkoivat Zenitin fanikatsomon istuimet lennellä. Yleisöä oli18700 ja lämpötila +2 astetta. / 06.11.2006 (kuva 29.10.2006 Petrovskii stadion)

Lahden Suomalaisen Klubin sivut täyttävät tänään vuoden. Tässä on sähköposti 24.10.2005 asiasta.
Moi! Asensin äsken FrontPage-ohjelman, jolla on helpoin ja paras tehdä webbisivuja. Nopeasti katsottuna näyttää erittäin simppeliltä hommalta. Ohjelma näyttää suunnilleen samalta kuin Word. Sitten vaan lisäillään tekstiä ja kuvia, kuten Wordissäkin ja joistakin teksteistä tehdään linkkejä. Minä voisin tässä aina luppoajalla hiukan harjoitella sivujen tekemistä. Sivujen tekemisen harjoittelu kuuluu mielestäni ikään kuin työnkuvaan näissä minun hommissa. Lähinnä se tuli mieleen, että voisimme yhdessä suunnitella futissivuston sisältöä ja minä laittaisin ne sitten webbiin. Kunhan saadaan perussivusto kuntoon, niin sinäkin voit sitten päivitellä ja tehdä osioita sivustolle. Kiinnostaako idea? Jos kiinnostaa, niin mitähän sinne laittaisi aluksi? Ja mitkä olisi pääotsikot, tuleeko ideoita? Jos minulle tulee hyviä ideoita, niin ehdotan puolestani sinulle. Ilpo
/ 24.10.2006

Järjestelyt pettivät taas kerran suomalaisessa jalkapallossa. Seuraavia huomioita 15.10.2006 Lahti - Honka 1-3 (Lahden Stadion, yleisöä 1453) pelistä:
- Aurinkokatsomo oli suljettu. Asiasta ei oltu informoitu ja kannattajia kävelytettiin turhaan aurinkokatsomon portille asiaa toteamaan.
- Hongan valkoiselta pelipaidalta oli vaikea nähdä keltaisella painettuja numeroita.
- Stadionin pääkatsomon lämmittimet eivät olleet päällä, vaikka lämpötila oli 5 astetta. Miksi laitteet on hankittu?
- Stadionin videotaululla näytettiin ainoastaan pelitapahtumia vanhoista peleistä, kun olisi ehdottomasti pitänyt toistaa kuvaa päivän pelistä. Käsittämätöntä!
- Pallopoikina oli hyvin nuoria tyttöjä (normaalisti Euroopassa pallopoikina on 15-17 vuoden ikäisiä poikia). Tänään esim. pallo karkasi Hongan vaihtoaition alle ja tytöt eivät uskaltaneet hakea sieltä palloa ennen kuin peli oli päättynyt. Kukaan aikuinen ei näyttänyt valvovan pallotyttöjen toimintaa.
/ 15.10.2006

Voitto siis tuli Suomelle Kazakstanista. Kuitenkin peli oli laiskempaa ja epävarmempaa kuin Armeniassa. Positiivinen asenne oli kadonnut. Mutta toisaalta Hodgsonin taktiikka oli selvästi parempi Kazakstania vastaan. Hyökkäyksessä oli taitoa ja tehoa kun Kuqin tilalla pelasi Forssell ja Litmanen oli ylempänä. Ja samalla Väyrynen sai pelata keskellä, jossa hänestä oli enemmän hyötyä. Lisäksi laitapuolustajat nousivat hyökkäyksiin selvästi enemmän kuin Armenia pelissä, jossa puolustus oli paljon toimettomana ja ei osallistunut juurikaan tukemaan hyökkäyksiä. Toivotaan, että Hodgsonin harjoittelut tulivat tehtyä Armeniassa, eikä enempää isoja taktisia virheitä tehdä. / 12.10.2006 (kuva 07.10.2006 Vapaudenkatu Canal+ Armenia-Suomi)

Tuli maanantaina käytyä Manun Loungessa syömässä Old Traffordilla. Masentavaa; samppanja oli pilattu persikalla, jotta siitä olisi saatu punaista ja ruoka tyypillistä englantilaista; makua sai hakea. Pelaajien pukuhuonekin oli kalseahko, mitä nyt jääkaappi vähän parempi. Tauolla nautitaan kuulemma urheilujuomien lisäksi banaaneja ja kuumaa teetä. Suihkutilat olivat myöskin vaatimattomat porealtaaseen mahtuu vain yhdeksän pelaajaa ja häviön tullessa vierailijat jätetään kokonaan ilman vettä? (taisi olla liioiteltua todellisuutta) T. Markku / 21.09.2006

Lahden Suomalaisen Klubin asiantuntija kävi Pietarissa Petrovskii stadionilla 17.09.2006 Zenit – Krilija Sovetov 1-0 (Venäjän liiga, yleisöä 19000) ja 20.09.2006 Zenit – Chita 2-1 (Venäjän cup, yleisöä 9000). Otteluissa riitti vauhtia ja joukkueet olivat erittäin kansainvälisiä. Esim. Zenit – Krilija Sovetov pelissä pelaajia oli seuraavista maista (24): Slovakia, Venäjä, Kroatia, Tshekki, Norja, Etelä-Korea, Hollanti, Ukraina, Turkki, Chile, Ranska, Puola, Romania, Armenia, Etelä-Afrikka, Slovenia, Kamerun, Valko-Venäjä, Nigeria, Gruusia, Pohjois-Korea, Ghana, Paraguay ja Bosnia-Hertsegovina. Ottelun viimeisen 20 minuutin ajaksi kentälle pääsi entinen Manchester Unitedin tähti venäläinen Andrei Kantshelskis (Krilija Sovetov). / 21.09.2006 (kuva 17.09.2006 Petrovskii stadion)

Tämä on Lahden Suomalaisen Klubin sivujen blogi. / 15.09.2006