SUOMEN VUODEN PELAAJA
Vuosi Urheilutoimittajat Seura Suomen Palloliitto Seura
1947 Leo Turunen Sudet
1948 Thure Sarnola HPS
1949 Aulis Rytkönen KuPS
1950 Aulis Rytkönen KuPS
1951 Kalevi Lehtovirta TuPy
1952 Aulis Rytkönen KuPS
1953 Mauno Rintanen HJK Mauno Rintanen HJK
1954 Matti Hiltunen KPT Pekka Kupiainen Jäntevä
1955 Matti Jokinen VIFK Matti Jokinen VIFK
1956 Lauri Lehtinen HJK Lauri Lehtinen HJK
1957 Alpo Lintamo HPS Alpo Lintamo HPS
1958 Kai Pahlman HPS Kai Pahlman HPS
1959 Unto Nevalainen HIFK Unto Nevalainen HIFK
1960 Juhani Peltonen Haka Juhani Peltonen Haka
1961 Olli Heinonen Reipas Olli Heinonen Reipas
1962 Juhani Peltonen Haka Juhani Peltonen Haka
1963 Olli Heinonen Reipas Olli Heinonen Reipas
1964 Juhani Peltonen Haka, HSV Juhani Peltonen Haka, HSV
1965 Juhani Peltonen HSV Lars Näsman UponP
1966 Matti Mäkelä UponP Pertti Mäkipää UponP
1967 Lars Näsman UponP Timo Kautonen Reipas
1968 Timo Nummelin TPS Jouni Jalonen TPS
1969 Seppo Kilponen OPS Tommy Lindholm HIFK
1970 Timo Kautonen Reipas Timo Kautonen Reipas
1971 Arto Tolsa Beerschot Arto Tolsa Beerschot
1972 Miikka Toivola TPS Miikka Toivola TPS
1973 Jouko Suomalainen KPT Jouko Suomalainen KPT
1974 Arto Tolsa Beerschot Arto Tolsa Beerschot
1975 Göran Enckelman TPS Göran Enckelman TPS
1976 Aki Heiskanen KPT Ari Mäkynen VPS
1977 Arto Tolsa Beerschot Arto Tolsa Beerschot
1978 Atik Ismail HJK Miikka Toivola HJK
1979 Seppo Pyykkö OPS Seppo Pyykkö OPS
1980 Aki Lahtinen OPS Aki Lahtinen OPS
1981 Juha Dahllund HJK Aki Lahtinen OPS, Notts County
1982 Pasi Rautiainen Werden Bremen Olli Huttunen Haka
1983 Kari Ukkonen CS Brygge Kari Ukkonen CS Brygge
1984 Olli Huttunen Haka Olli Huttunen Haka
1985 Ismo Lius Kuusysi Jukka Ikäläinen KePS
1986 Esa Pekonen Kuusysi Petri Tiainen Kuusysi, Ajax
1987 Ari Hjelm Ilves Ari Hjelm Ilves
1988 Mika-Matti Paatelainen Dundee U Mika-Matti Paatelainen Dundee U
1989 Ari Heikkinen TPS Jari Europaeus RoPS
1990 Jari Litmanen Reipas Jari Litmanen Reipas
1991 Marko Myyry Lokeren Marko Myyry Lokeren
1992 Jari Litmanen MyPa, Ajax Jari Litmanen MyPa, Ajax
1993 Jari Litmanen Ajax Jari Litmanen Ajax
1994 Jari Litmanen Ajax Jari Litmanen Ajax
1995 Jari Litmanen Ajax Jari Litmanen Ajax
1996 Jari Litmanen Ajax Jari Litmanen Ajax
1997 Jari Litmanen Ajax Jari Litmanen Ajax
1998 Jari Litmanen Ajax Jari Litmanen Ajax
1999 Sami Hyypiä Liverpool Sami Hyypiä Liverpool
2000 Sami Hyypiä Liverpool Jari Litmanen Barcelona
2001 Sami Hyypiä Liverpool Sami Hyypiä Liverpool
2002 Sami Hyypiä Liverpool Sami Hyypiä Liverpool
2003 Sami Hyypiä Liverpool Sami Hyypiä Liverpool
2004 Antti Niemi Southampton Antti Niemi Southampton
2005 Sami Hyypiä Liverpool Sami Hyypiä Liverpool
2006 Sami Hyypiä Liverpool Sami Hyypiä Liverpool
2007 Jussi Jääskeläinen Bolton Jussi Jääskeläinen Bolton
2008 Petri Pasanen Werden Bremen Sami Hyypiä Liverpool
2009 Sami Hyypiä Bayer 04 Leverkusen Sami Hyypiä Bayer 04 Leverkusen
2010 Sami Hyypiä Bayer 04 Leverkusen Sami Hyypiä Bayer 04 Leverkusen
2011 Roman Eremenko Rubin Kazan Roman Eremenko Rubin Kazan
2012 Niklas Moisander Ajax Niklas Moisander Ajax
2013 Niklas Moisander Ajax Niklas Moisander Ajax
2014 Roman Eremenko TsSKA Roman Eremenko TsSKA
2015 Roman Eremenko TsSKA Tim Sparv Midtjylland
2016 Lucas Hradecky Eintracht Frankfurt Lucas Hradecky Eintracht Frankfurt
2017 Lucas Hradecky Eintracht Frankfurt Lucas Hradecky Eintracht Frankfurt
2018 Lucas Hradecky Bayer 04 Leverkusen Lucas Hradecky Bayer 04 Leverkusen

Kolmatta kertaa Vuoden jalkapalloilijaksi valittu Hradecky: "Nyt jaksaa taas jalkapallo kiinnostaa ainakin hetken aikaa"
Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ja Bayer Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky oli otettu valinnastaan Vuoden jalkapalloilijaksi. Kerta oli kolmas peräkkäinen, kun Urheilutoimittajain liitto nimitti Hradeckyn lajinsa parhaaksi. – Vaikka niitä (titteleitä) tulisi kymmenen, ei niitä ole ikinä liikaa. Tänä vuonna on oletettavissa kovempi kisa, kun Teemu Pukki ja suomalaisveskarit ovat olleet niin liekeissä, Hradecky pohti puhelimen päästä Yle Urheilulle. – Hienoa, että ihmiset ovat sitä mieltä, että teen työni hyvin. Vahvistaa itseluottamusta, totta kai.Suomalaisvahti siirtyi Leverkuseniin täksi kaudeksi Eintracht Frankfurtista. Leverkusenin pelit eivät kuitenkaan sujuneet toivottuun tapaan, ja seura antoi alavireisen alkukauden jälkeen lähtöpassit puolitoista vuotta joukkuetta luotsanneelle Heiko Herrlichille ennen joulua.Uudeksi käskijäksi nimitettiin Peter Bosz. – Kahden viikon aikana olemme menneet kovaa ja yrittäneet sisäistää uuden koutsin suunnitelmia ja taktisia kuvioita. Saa nähdä, ehtiikö kaikki valmiiksi jo lauantaiksi, Hradecky pohti ja viittasi lauantain Bundesliiga-otteluun Borussia Mönchengladbachia vastaan. Ainakin ensivaikutelma hollantilaisluotsista on Hradeckyn mukaan ollut hyvä.– Sympaattisen tuntuinen kaveri. En ole niin paljoa Boszin kanssa jutellut tai käynyt henkevämpiä keskusteluja. Treeneissä on ollut vilinää ja vauhtia, kaikki haluavat näyttää uudelle koutsille. Pelkästään jo tämä muutos edesauttaa pelejä. Keväällä on varmaan odotettavissa parempaa Leverkusenia, Hradecky ennakoi. (yle.fi / 16.01.2019)

Urheilutoimittajienliitto on valinnut Suomen vuoden 2017 jalkapalloilijaksi Huuhkajien Lucas Hradeckyn
Urheilutoimittajien liitto on valinnut 71 lajin parhaat ja julkaisi listan tänään. Vuoden jalkapalloilija on Huuhkajien ja Saksan Bundesliigassa pelaavan Eintracht Frankfurtin maalivahti Lukas Hradecky. Eintracht sijoittui kaudella 2016-2017 Bundesliigassa sijalle 11 ja Saksan Cupissa toiseksi. Tällä hetkellä joukkue on sarjassa yhdeksäntenä. Hradecky on joukkueen ykkösmaalivahti. 
Huuhkajat voitti vuoden viidestä viimeisestä ottelustaan kolme ja pelasi kahdesti tasan. Näistä oli MM-karsintaotteluita neljä ja Hradecky kantoi niissä Suomen maalivahtivastuun. (palloliitto.fi / 17.01.2018)

Tim Sparv vuoden jalkapalloilija Suomessa
Tanskalaisen FC Midtjyllandin keskikenttäpelaajan Tim Sparv on vuoden jalkapalloilija Suomessa. Palkinto jaettiin Helsingissä Captain’s ball -gaalassa. Sparv, 28, voitti seurassaan Tanskan mestaruuden ja onnistui myös maajoukkueessa. Hän toimi kapteenina viidessä maajoukkuepelissä, ja on nyt kantanut kapteeninnauhaa jokaisessa maajoukkueikäluokassa. Vuoden naispelaaja on maajoukkueen ja Bayern Münchenin maalivahti Tinja-Riikka Korpela. Hänet palkittiin parhaana kolmannen kerran peräkkäin. U21-pelaajaksi valittiin keskikenttäpelaaja Mostagh Yaghoubi. Veikkausliigan parhaana palkittiin Rovaniemen Palloseuran Aleksandr Kokko. Liigatulokas on Interin Kaan Kairinen. Naisten liigapelaaja on PK-35:n Iina Salmi. Maalivahti Mihkel Aksalu (SJK), puolustaja Faith Obilor (RoPS), keskikenttäpelaaja Yaghoubi (RoPS) ja hyökkääjä Kokko ovat pelipaikkojensa parhaat liigapelaajat. Vuoden liigavalmentaja on SJK:n Simo Valakari(savonsanomat.fi / 29.10.2015)

Roman Eremenko on Suomen vuoden 2014 jalkapalloilija
Vuoden parhaat suomalaiset jalkapalloilijat palkittiin torstaina järjestetyssä Captain’s Ball –gaalassa. Vuoden pelaajana palkittiin Suomen maajoukkueen ja TsSKA Moskovan Roman Eremenko. 27-vuotias Eremenko on maajoukkueen ehdottomia avainpelaajia. Keskikenttämies siirtyi kesällä TsSKA Moskovaan ja on noussut nopeasti joukkueen avainpelaajaksi. - Roman Eremenko vaihtoi seuraa kesällä ja otti heti vahvan roolin uudessa joukkueessaan. Hän on esittänyt loistavia otteita niin sarjapeleissä kuin eurokentilläkin, Suomen Palloliiton perustelussa kuvailtiin.- A-maajoukkueessa hän on esiintynyt tuttuun tapaan vahvasti ottelusta toiseen, roolista riippumatta. Kuluvalla kaudella Eremenko on tehnyt myös useita maaleja. Eremenko ei ollut paikalla gaalatilaisuudessa. (yle.fi / 30.10.2014)

Roman Eremenko 14.10.2014 Suomi - Romania
Roman Eremenko 14.10.2014

Moisander: Nämä ovat uran huippuhetkiä
Niklas Moisander sai maanantaina kaksi hyvää uutista: paluukutsun A-maajoukkueeseen ja Vuoden pelaajan palkinnon. Moisander on Vuoden paras toisen kerran peräkkäin. Noin vuosi sitten Hollannin liigan Ajaxiin siirtynyt Moisander pelasi uudessa seurassaan nappikauden, joka huipentui mestaruuteen.
- Arvostan tämän tosi korkealle, kun katsoo, ketkä aikaisemmin ovat tämän voittaneet. Mä saan palkinnon toisen kerran, niin se on suuri kunnia. Tiedän, että kilpailu tätä palkintoa kohtaan on kova, sillä meillä on tosi kovia pelaajia. Kyllä nämä ovat ehdottomasti uran huippuhetkiä, Moisander kommentoi.  Itsensä ulkopuolelta Moisander olisi suonut palkinnon Roman Eremenkolle. A-maajoukkueen kapteenin mielestä Eremenkon esitykset Venäjän liigassa jäävät suomalaisilta pimentoon. - Sitä ei ehkä niin paljon seurata täällä, mutta se on tosi kova liiga. Roman on pelannut myös Eurooppa-liigassa huippupelejä ja tehnyt maaleja. Näkisin, että Roma oli varmasti tosi lähellä saada tämän palkinnon, Moisander kehuu. A-maajoukkue pelaa vuoden viimeisen maaottelun lauantaina Walesia vastaan. Moisander oli sivussa MM-karsintaottelusta Ranskaa vastaan, mutta polvi on nyt pelikunnossa. - En sanoisi, että sataprosenttisessa kunnossa, mutta lähellä. Pelasin 45 minuuttia kakkosjoukkueen kanssa ja nyt olen ollut penkillä pari matsia. Toivoisin saavani pelaavan tunnin verran lauantaina. Wales-ottelu on Moisanderin mielestä erittäin mielenkiintoinen, sillä maajoukkue pääsee testaamaan osaamistaan Gareth Balen ja Aaron Ramseyn kaltaisia supertähtiä vastaan. - Jos pelaamme hyvin joukkueena, niin saamme nämä molemmat pelaajat pimentoon. Toivottavasti se onnistuu ja voitamme. Se olisi hieno lopetus tälle vuodelle. (yle.fi / 11.11.2013)

Roman Eremenko vuoden jalkapalloilija
Suomen Palloliitto on valinnut 24-vuotiaan Roman Eremenkon vuoden miesjalkapalloilijaksi. Eremenko edustaa Venäjän liigassa Rubin Kazania ja on pelannut kuluvana vuonna seitsemän A-maaottelua.
Eremenko siirtyi elokuussa veljensä Aleksei Eremenko juniorin kanssa Kazaniin. Eremenko on edustanut urallaan Suomessa Jaroa, Italiassa Udinesea ja Sienaa sekä Ukrainassa Kiovan Dynamoa.
Suomea Eremenko on edustanut 39 A-maaottelussa, joissa keskikenttäpelaaja on tehnyt yhden maalin.
- Roman Eremenko pelaa huipputasolla viikosta toiseen tasaisen varmasti. Hän on ottanut ison roolin niin seurajoukkueessaan kuin maajoukkueessakin. Hänen esityksensä maajoukkueessa ovat olleet ensiluokkaisia koko vuoden, liiton tiedotteessa todettiin.
Kolmena edellisenä vuotena vuoden miesjalkapalloilijan tittelistä on nauttinut viime kauteen menestyksekkään uransa päättänyt Sami Hyypiä.
Vuoden naispelaajaksi valittiin Linköpings FC:ssä pelaava Linda Sällström. Kahtena edellisenä vuotena kyseisestä kunniasta sai nauttia Laura Österberg Kalmari.
Palloliiton ja Veikkausliigan palkintoja 2011
Vuoden erotuomarit

Kirsi Heikkinen, naiset
Tony Asumaa, miehet
Veikkausliigan maalikuningas
Timo Furuholm, FC Inter (22 osumaa)
Vuoden liigatulokas
Alexander Ring, HJK
Vuoden liigapelaajat
Jaana Lyytikäinen, PK-35 Vantaa
Timo Furuholm, FC Inter
Vuoden jalkapalloilija, naiset
Linda Sällström, Linköping FC
Vuoden jalkapalloilija, miehet
Roman Eremenko, Rubin Kazan
Vuoden U21 pelaaja
Joni Kauko, FC Inter
(yle.fi / 14.11.2011)