2019 Portugali Portugali Hollanti Englanti
2021 Italia Ranska Espanja Italia
2023 Hollanti Espanja Kroatia Italia

Rankkarikisa ratkaisi huiman finaalin! Espanja juhlii Kansojen liigan voittoa
Espanja voitti Kroatian jalkapallon miesten Kansojen liigan finaalissa rangaistuspotkukilpailun jälkeen 5–4. Rotterdamissa De Kuip -stadionilla pelattu ottelu oli maaliton varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen. Espanjan sankariksi nousi maalivahti Unai Simon, joka torjui rangaistuspotkukilpailussa sekä Lovro Majerin että Bruno Petkovicin yritykset. Espanjan pelaajista rangaistuspotkussaan epäonnistui Aymeric Laporte, jonka yritys osui ylärimaan. Espanjan ratkaisevassa rangaistuspotkussa onnistui Dani Carvajal. Vuonna 1991 itsenäistynyt Kroatia on voittanut jalkapallossa MM-pronssia ja -hopeaa, mutta ei ole koskaan onnistunut voittamaan arvoturnausta tai -kilpailua. Espanjan jalkapalloliitto kuittasi Kansojen liigan voitosta 10,5 miljoonaa euroa palkintorahaa. Kroatia kuittasi kakkossijasta yhdeksän miljoonaa euroa. (iltasanomat.fi / 19.06.2023)

Kylian Mbappe nousi sankariksi - Ranska voitti Kansojen liigan
Jalkapallon Kansojen liiga huipentui sunnuntaina, kun Ranska ja Espanja kohtasivat loppuottelussa. Ranska valloitti Kansojen liigan, kun se kaatoi Espanjan 2-1. Vaisun avausjakson jälkeen maaleja alettiin nähdä toisella jaksolla. Maalinteon aloitti Espanja. Mikel Oyarzabal aloitti maalinteon 64. minuutilla, mutta Karim Benzema kuittasi heti perään Ranskan tasoituksen. Peli ratkesi 80. minuutilla. Theo Hernandez teki esityön ja supertähti Kylian Mbappe iski Ranskalle voittomaalin. Espanja painoi lopussa vielä hurjasti, mutta Ranska taisteli eläimellisesti ja varmisti Kansojen liigan voiton. Aiemmin pelatussa pronssiottelussa hallitseva Euroopan mestari Italia kaatoi Belgian ja otti himmeämmät mitalit kotiin EM-kullan seuraksi. Kansojen liiga alkoi 2018. Sarjan hallitseva mestari oli ennen sunnuntaita Portugali. (sportti.com / 10.10.2021)

Portugali voitti Kansojen liigan - Hollanti kaatui tutulla reseptillä
Portugali juhlii Kansojen liigan voittoa. Joukkue kaatoi Portossa pelatussa loppuottelussa Hollannin Gonçalo Guedesin maalilla 1–0. Kotijoukkueen menestysresepti oli tuttu kolmen vuoden takaa. Portugali pelasi kuin vierasjoukkue – aivan kuten se teki viime EM-kisoissakin. Lopputuloskin oli sama: Portugali poistui kentältä voittajana. Avausjaksolla kotijoukkue antoi Hollannin pitää palloa ja iski vastahyökkäyksin. Se toimi verrattain hyvin. Pallohallinta oli hollantilaisilla yli 60-prosenttisesti, mutta Portugali vei laukaukset 6–0. Toisella jaksolla Hollanti yritti lisätä höökiä, mutta tuli samalla antaneeksi portugalilaisten vastahyökkäyksille lisää tilaa. Ottelun ainut maali syntyi tunnin pelin jälkeen. Guedes sai pallon rajaheitosta ja pelasi hyvin yhteen Bernardo Silvan kanssa. Silva piti palloa hetken ja syötti sen sitten takaviistoon Guedesille. Laitahyökkääjä pääsi tykittämään rangaistusalueen rajalta. Hollannin maalivahti Jasper Cillessen sai kätensä vedon tielle, mutta kuti oli niin kova, että pallo painui torjuntayrityksen kautta verkon perukoille. Paras paikka tasoitukseen oli Memphis Depaylla, joka pääsi tovi johtomaalin jälkeen puskemaan läheltä, mutta pusku suuntautui suoraan päin Portugalin maalivahtia Rui Patriciota. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä kovemmalla riskillä Hollanti haki tasoitusta. Maukkaimmat tilanteet avautuivat kuitenkin nopeita vastahyökkäyksiä vyöryttäneelle Portugalille. Kotijoukkue ei onnistunut hyödyntämään tonttejaan, mutta sillä ei ollut väliä. Loppuvihellyksen jälkeen alkoivat Portugalin juhlat. (iltasanomat.fi / 09.06.2019)