Blogi 2006  Blogi2007q1 

Litmasen pelaamattomuus ei kiinnosta lehdistöä
Jari Litmanen osallistui eilen Viirupaitojen paluu tapahtumaan Lahdessa. Asiasta oli tietoa tämän päivän Etelä-Suomen Sanomissa. Mutta jälleen kerran Litmasen loukkaantumisen tilanne oli jätetty käsittelemättä haastattelussa, ainakin julkisuudessa. Lehdistön tehtävä on kertoa asioista, jotka kiinnostavat lukijoita.
Jälleen kerran myös järjestelyt pettivät suomalaisessa jalkapallossa, kun eilen ottelussa Lahti - Viikingit kello unohdettiin laittaa käyntiin. Asia kylläkin korjattiin kun ottelua oli pelattu seitsemän minuuttia. Lisäksi kyseistä ottelua mainostettiin tiistaina 26.06.2007 Etelä-Suomen Sanomissa, että peli olisi jo tuona päivänä. Eli peli alkoikin kolme päivää ja seitsemän minuuttia myöhemmin kuin ilmoitettiin!  / 30.06.2007 (Kuva 29.06.2007 Lahden Stadionin tulostaulu)
 

Tupakointi ja alkoholinkäyttö jalkapallo-otteluissa
Suomen ravintoloissa tupakan poltto kielto tuli voimaan tänä vuonna kesäkuun alussa. Mutta jalkapallo-otteluissa saa edelleen tupakoida. Esimerkiksi Olympiastadionilla on voimassa suositus, että ei tupakoida katsomossa. Eli tupakointi ei ole katsomossa
kiellettyä. Tosin tupakoitsijat suurelta osin noudattavat suositusta Olympiastadionilla ja tupruttelevat käytävällä. Näin käytävä on tauolla täynnä savua ja ihmisiä. Todella hyvä malli nuorille palloilijoille!
Alkoholin käyttö on Suomessa sallittua jalkapallo-otteluissa erikseen määrätyillä alueilla. Tämä ei toteutunut ollenkaan 21.06.2007 Joutsenossa Suomen cupin ottelussa Kultsu - Inter, sillä useat katsojat olivat ottaneet omat oluet mukaan katsomoon. Juominen ja humalassa oleminen oli avointa ja julkista, eivätkä järjestysmiehet puuttuneet millään lailla asiaan. Ehkäpä Juhannuksena asioita sallitaan erilailla myös jalkapallossa. / 25.06.2007 (Kuva 21.06.2007 Joutseno Keskusurheilukenttä: Kultsu - Inter Turku)

Huuhkajat voittivat Belgian 2-0!
Suomen jalkapallomaajoukkue eli Huuhkajat voitti
iloisella pelillä Belgian. Lauantain Serbia pelin pitkän pallon taktiikka oli nyt unohdettu ja palautettu luottamus keskikentän vahvaan peliin. Ja tässä roolissa onnistuivat loistavasti Eremenkon veljekset Aleksei ja Roman. Varsinkin Roman yllätti positiivisesti varmalla ja virheettömällä pelillä ensimmäisessä A-maaottelussaan. Eremenkojen lisäksi Jonathan Johansson pelasi parhaimman pelinsä Huuhkajien paidassa.
Niin. Nyt ei enää Palloliiton (pöllöliitto)
tarvitse miettiä lempinimeä jalkapallomaajoukkueelle, sillä eilen Olympiastadionille lentänyt huuhkaja vapautti lopullisesti Suomen pelin tappioputkesta. Pöllö keskeytti pelin lentämällä kentällä maalien välillä. Tämä peli ei unohdu. Kiitos Suomi ja Huuhkaja! / 07.06.2007 (Kuvat 06.06.2007 Olympiastadion: Aleksei ja Roman Eremenko)

Hodgson katastrofi Suomelle
Roy Hodgson teki isoja ja käsittämättömiä virheitä eilisessä Suomi - Serbia pelissä. Kun Litmanen ei ollut avauksessa niin olisi odottanut joko Tainion ja Väyrysen pelaavan keskikentän keskellä. Mutta ei. Hodgson laittoi Ilolan pelintekijän paikalle yhdessä Heikkisen kanssa. Näin ollen Suomella ei käytännössä ollut pelinrakentelua ollenkaan! Tässä ratkaisussa ainoaksi pelaamisen vaihtoehdoiksi jäi puolustajien pitkän pallon pelaaminen lähinnä Kuqille. Kuitenkin Serbian ja Manchester Unitedin toppari Nemanja Vidic voitti lähes kaikki pääpallot, joten Forssellin taitojen hyödyntäminen jäi vähäiseksi. Lisäksi Väyrynen ei osannut pelata laiturin paikalla ja tämä aiheutti vaaratilanteita Suomen puolustuksessa. Taktiikka oli siis katastrofi. Ja erittäin epälooginen Hodgsonille, joka oli tähän saakka peluuttanut Suomea puolustusvoittoisella pelitavalla. Ennakkoon mainostettu pakkovoitto oli sotkenut Hodgsonin konservatiivisen linjan. Serbia oli pelissä nöyrällä asenteella ja se näkyi kaksinkamppailujen voittoina ja maltillisena pelaamisena. Hodgsonin hermojen pettämisen todellinen osoitus oli kun 0-1 tilanteessa Hyypiä siirtyi Kuqin tilalle kärkipelaajaksi. Hyypiä näytti pelle Hermannilta. Mitäköhän tapahtuu Belgia pelissä keskiviikkona? / 03.06.2007 (Kuva 02.06.2007 Olympiastadion Suomi - Serbia: Hyypiä, Pasanen, Tihinen, Kallio, Heikkinen, Kuqi)


Hodgson valitsi Sadikin parhaaksi pelaajaksi
Suomen maajoukkueen valmentaja Roy Hodgson valitsi FC Lahden Berat Sadikin FC Lahti AC Oulu ottelun parhaaksi pelaajaksi. Palkinnon jako järjestettiin Suomen Palloliiton 100-vuotisjuhlan johdosta.
Lisähuomiota otteluun toi kohtalainen tuuli, joka jälleen kerran pääsi kaatelemaan reunamainoksia. Uskomatonta, että sama ongelma toistuu vuodesta toiseen Lahden Stadionilla. Eli jälleen kerran järjestelyt pettivät suomalaisessa jalkapallossa. / 20.05.2007 (Kuvat 20.05.2007 Lahden Stadion Roy Hodgson ja Berat Sadik)


FC City Stars ei näytä haastavan FC Lahtea
Aikaisemmin City Starsin tavoitteena on ollut muuttaa joukkueen nimi FC Kuusysiksi ja aidosti kilpailla FC Lahden kanssa. Tämä ajatus näyttää nyt olevan kuopattu. City Starsin otteluohjelmassa 05.05.2007 tavoitteeksi on kirjattu seuraavaa: "City Starsin tavoitteena on omalta osaltaan turvata lahtelaisille juniorijalkapalloilijoille mahdollisuus kouluttautua ja kehittyä pelaajana Lahdessa riittävän pitkään ja samalla luoda FC Lahden miesten edustusjoukkueelle edellytykset pelata pysyvästi jalkapallon ylimmällä sarjatasolla Suomessa"
Aikaisemmista kokeiluista jo tiedetään, että tukijoukkueen historia on yleensä jäänyt kovin lyhyeksi. Kestävä toiminta perustuu aidolle kilpailutilanteelle. Ja nyt Lahdessa tällaista tilannetta enää ei ole. / 05.05.2007 (Kuva 05.05.2007 Kisapuisto (ht): Jesse Annunen 7 ja Kaarlo Rantanen FC City Stars, Jussi Nieminen KäPa)


FC Lahden henkinen kantti petti jälleen
FC Lahden kauden avaus meni jälleen pieleen kun kotikentällä tappio Jarolle 1-4. Edellisen kerran Lahti on pystynyt avausottelun voittamaan vuonna 2000. Silloin kaatui VPS vieraissa. Kyseessä on henkinen lukko, sillä jälleen Lahden pelaamisen taso putosi verrattuna kevään Liigacup peleihin. Tämä henkinen kantti petti varsinkin Rafaelilla, sillä hänellä oli kolme selvää maalinteko tilannetta Lahden johtaessa 1-0. / 28.04.2007 (Kuva 22.04.2007 Lahden Stadion: Jonas Portin FF Jaro, Rafael FC Lahti)


Lahti voitti vihdoinkin pokaalin
Tänään perjantaina 13 päivä FC Lahti voitti vihdoinkin pokaalin (jos Lahti cupin voittoa ei lasketa) kun FC Inter kaatui Liigacupin finaalissa Finnair Stadiumilla. Kaksi kertaa aiemmin FC Lahti on ollut häviäjänä Liiga cupin finaalissa ja kerran Suomen cupin finaalissa häviäjänä. Epäonnistumisia on ollut paljon FC Lahden lyhyessä historiassa. Myös talouden osalta varat on menetetty. Mutta oliko tämä voitto käänne ylöspäin? Se selviää kohta alkavalla Veikkausliiga kaudella. Ainakin Lahden torilla FC Lahden kannattajilla riitti tänä yönä huutoa ja uskoa parempaan. / 13.04.2007 (Kuva 13.04.2007 Finnair Stadium: Pekka Kainu FC Lahti,  Joni Aho FC Inter)

Hiljainen viikko
Viime viikko oli myös Suomen maajoukkueen osalta hiljainen viikko. Maajoukkue teki koko viime syksyn ihmetekoja, mutta keskiviikkona 28.03.2007 usko sammui. Ja vieläkään Bakun kärsimysnäytelmästä ei ole toivuttu. Osa maajoukkueen pelaajista on jo pelannut ottelun jälkeen Suomen jalkapallon kuoleman päivän, mutta lausunnot ovat pysyneet pelkästään seurajoukkueen tasolla. Toimittajat ovat harvoissa pakinoissaan yrittäneet epätoivoisesti selvittää tapahtunutta, mutta asioiden kulku on jäänyt epäselväksi. Azerbaidzhan ottelu on edelleen mysteeri, josta on vaikea puhua. Suomen jalkapallon pelastaja Roy Hodgson putosi alas tavallisten kuolevaisten joukkoon. Eli valoon päin oli menty voitokkaasti, ilman tappioita. Mutta yksi ottelu palautti Suomen jalkapallon takaisin pimeyteen.
Kesäkuun Serbia peli tulee olemaan henkisesti Suomelle erittäin vaikea. Toivoa on vielä jäljellä. Nyt tarvitaan uskoa valmentajilta, pelaajilta ja ennen kaikkea kannattajilta. EM unelma elää yhä.
Hyvää Pääsiäistä! / 07.04.2007