Venäjän jalkapallon kommentit:
Kommentit Venäjä 2007 Kommentit Venäjä 2008

Fifa ja Venäjä huolissaan Pietarin MM-stadionin aikataulusta
Vuonna 2007 alkaneet rakennustyöt taukosivat heinäkuussa sopimuskiistan vuoksi. Avaruusalusta muistuttavan, noin 68 000 katsojaa vetävän stadionin on määrä isännöidä seitsemän MM-lopputurnauksen ottelua 2018.Stadion on valittu yhdeksi neljästä pelipaikasta myös ensi kesänä pelattavaan Confederations cupiin. Venäjän urheiluministerin Vitali Mutkon mukaan Confederations cupin ottelut saatetaan siirtää muualle. 
- Vierailemme Pietarissa lokakuussa Fifan edustajien kanssa ja teemme päätöksen, Mutko kertoi Interfaxille. Fifa vaati viimeksi keväällä tiukempaa otetta stadionprojektin aikataululle. Pietarin lisäksi vuoden 2018 MM-otteluita on määrä pelata kymmenessä muussa kaupungissa. (iltalehti.fi 10.08.2016)

Kaikkien aikojen ihmiskauppa

Venäjä hakee tasoa jalkapalloonsa rahaa säästämättä. Öljymiljardööri Suleiman Kerimovin Antshi Mahatshala -joukkue osti kamerunilaishyökkääjä Samuel Eto'oon Inter Milanilta 25 miljoonalla eurolla.
Eto'oosta tulee maailman kovapalkkaisin jalkapalloilija. Guardian-lehden mukaan hän tienaa 20,5 miljoonaa euroa vuodessa. Aikaisempi ykkönen Cristiano Ronaldo joutuu tyytymään 12 miljoonaan. (Talouselämä 26.08.2011)


Rautaruukki pelkää jättitilauksensa puolesta
Teräsyhtiö Rautaruukin viime vuonna Pietarista saama iso tilaus on vaarassa peruuntua. Yhtiön piti toimittaa teräsrakenteet Pietarin uuteen Zenit-jalkapallostadioniin. Nyt projektin pääurakoitsija on kuitenkin vaihtunut, ja uusi urakoitsija kilpailuttaa runkotoimituksen uudelleen, Rautaruukki kertoi. Toimituksen arvo oli noin sata miljoonaa euroa. Rautaruukki kertoi perjantaina neuvottelevansa toimituksesta edelleen, mutta varmuutta sen jatkumisesta ei ole. Hankkeen aloitus on jo aiemmin siirtynyt useaan otteeseen Rautaruukista riippumattomista syistä. Rautaruukille ei ole kertynyt Zenit-projektista kustannuksia, sillä teräsrakenteiden valmistusta ei ole vielä aloitettu. 
(Kauppalehti.fi 30.01.2009 / Kuva Kirov Satadion 01.05.2008)