Blogi 2006  Blogi2007q1  Blogi2007q2

Marraskuussa Huuhkajat pelaa Olympiastadionilla
Palloliitto on ilmoittanut, että Suomi - Azerbaidzhan peli 17.11.2007 pelataan Olympiastadionilla. Viime vuonnahan marraskuinen Armenia peli pelattiin Finnair Stadiumilla. Silloin yhtenä perusteluna pelipaikalle oli se, että talvisena vuoden aikana on parempi pelata Finnair Stadiumilla kuin Olympiastadionilla. Tämä oli puheenjohtaja Hämäläisen kanta tuolloin vaikka pelaajat, esimerkiksi Litmanen, olivat selvästi Olympiastadionin kannalla. Onneksi Armenia pelistä selvittiin onnekkaasti voitolla, sillä armenialaiset hyötyivät selkeästi keinonurmesta.
Onneksi Palloliitto teki nyt oikean päätöksen. Parempi myöhään kuin milloinkaan. Nyt varmasti havahduttiin ja pakko oli toimia järkevästi. Varsinkin kun on mahdollista, että historiallinen Olympiastadion täyttyy marraskuussa. / 16.09.2007 (Kuva 12.09.2007 Suomi - Puola: Tainio, Tihinen, Forssell, Junior)

Puolustuslinja piti Serbiaa ja Puolaa vastaan
Huuhkajat pelasi kaksi 0-0 tasapeliä peräkkäin EM-karsinnoissa. Lauantaina Suomi pelasi Belgradissa Serbiaa vastaan ja joutui osittain pakostakin vetäytymään tiiviiseen puolustukseen teknisesti taitavien serbialaispelaajien vyöryttäessä jatkuvasti hyökkäyksiä huuhkajien maalille. Tilanne hoidettiin kuitenkin tyylikkäästi kokeneiden pelaajien avulla. Esimerkiksi Mika Nurmela oli pos
itiivinen yllätys; hän oli päättänyt taistella viimeiseen hikipisaraan menestyksen eteen. Loppujen lopuksi Serbialla ei ollut montaakaan maalipaikkaa, vaikka he pitivätkin palloa suurimman osan ajasta.
Keskiviikkona pelit jatkuivat  Helsingin Olympiastadionilla Puolaa vastaan. Pääasiallisesti Olympiastadionin eteläiseen päätyyn sijoittuneet noin 2000 puolalaiskannattajaa olivat saapuneet ihailemaan länsieurooppalaista sivistystä ja historiaa huokuvaa stadionia. Sekä luonnollisesti katsomaan hyvää jalkapallo-ottelua ja kannattamaan omaa joukkuettaan. Ensimmäinen puoliaika sujui molemmin puolin huolellisen puolustuspelin merkeissä. Toisella puoliajalla Suomi alkoi nostaa hyökkäystään ja tilanteita alkoi syntyä. Alexei Eremenko onnistui tuikkaamaan pallon Puolan loistavasti pelanneen maalivahdin jalkojen välistä, mutta pallo osui tolppaan. Hetkeä myöhemmin 72. peliminuutilla vaihdosta pelin tullut Mikael Forssell lähetti kovan maatapitkin suuntautuneen vedon, joka liukui maalivahdin sormien kautta niukasti ohi. Lyhyessä ajassa myös Hannu Tihisellä ja Daniel Sjölundilla oli hyvät maalintekopaikat. Aivan ottelun loppuhetkillä Puolakin onnistui saamaan pallon Suomen tolppaan. Pelin päättyessä päällimmäinen tunne oli pettymys siihen, että voittoa ei tullut hyvän pelin jälkeen. Päävalmentaja Hodgson ansaitsee hyvän arvosanan Suomen taktiikasta ja pelin johtamisesta tästä kaksoismaaottelusta. Monien klubin asiantuntijoiden mielestä suurin virhe oli Forssellin liian lyhyeksi jäänyt peli-aika. Erityisesti Puola-pelissä Miklun olisi voinut ottaa kentälle jo noin 60. minuutilla tai jopa tauon jälkeen, jolloin hänelle olisi jäänyt enemmän aikaa yrittää ratkaisua. Hänhän oli omien sanojensa mukaan noin 60 minuutin kunnossa ja Johanssonilla ei ehkä ollut aivan paras pelipäivä. Toki käytetylläkin miehistöllä saatiin tilanteita aikaan. Tasapelillä Suomi säilytti edelleen mahdollisuudet selviytyä kisoihin. / 15.09.2007 (Kuva 12.09.2007 Suomi - Puola: Hyypiä, Tihinen, Pasanen)


Huuhkajien asemat kohenivat
Tuloksellisesti Huuhkajilla oli eilen superhyvä futispäivä. Suomen voitto Kazakstanista ja lisäksi Serbian häviö Belgialle ja Portugalinen tyytyminen tasapeliin Armenian kanssa toivat Huuhkajat mukaan taisteluun EM kisapaikasta. Nyt Suomi on sarjataulukossa toisena 17 pisteellä ja kaksi pistettä Puolaa jäljessä. Joten enää ei tarvita seuraavassa pelissä pakkovoittoa Serbiasta vaan tasapelikin on riittävä tulos. Huolestuttavaa kuitenkin eilisen pelin perusteella oli Suomen pelaajien laiskuus ja Jääskeläisen karkea virhe, joka ei sopinut ollenkaan ottelun luonteeseen. Kärjessä Johansson ja Junior pelasivat heikosti. Suomen paras pelaaja oli Teemu Tainio, joka kruunasi taistelunsa voittomaalilla. / 23.08.2007 (Kuva 22.08.2007 Ratina: Teemu Tainio)


Blackburnin tähdet Anjalankosken Stadionilla
Suomalainen jalkapallo kohtasi pitkästä aikaan englantilaisen joukkueen kun MyPa kohtasi Uefa-cupissa Blackburn Roversin. Edellisen kerran Haka oli kohdannut Fulhamin heinäkuussa 2002. Ottelu oli vauhdikas ja tapahtumarikas, koska MyPa uskalsi epäsuomalaiseen tapaan pelata jalkapalloa, eikä sortunut paniikin omaiseen pallon roiskimiseen. Ja vaikka Blackburnin Roque Santa Cruz teki ottelun ainoan maalin jo pelin 5 minuutilla niin MyPa ei antautunut. Tämä ottelu antoi varmasti Blackburnin valmentajalle Mark Hughesille positiivisen kuvan suomalaisesta jalkapallosta. Toivottavasti MyPa jaksaa taistella kahden viikon kuluttua myös Ewood Parkilla. / 18.08.2007  (Kuva 16.08.2007 Blackburn juhlii maalia Anjalankosken Stadionilla: Roque Santa Cruz, Jason Roberts, Robbie Savage, David Dunn ja Morten Gamst Pederdsen)


Järjestelyt pettivät jälleen
Lahti - Inter ottelussa 12.08.2007 oli otteluohjelmaan Interin kohdalle merkattu Hongan pelaajat. Virhe tosin ilmoitettiin ottelun alussa. Eli järjestelyt pettivät jäl
leen suomalaisessa jalkapallossa. / 13.08.2007 (Kuva 12.08.2007 Lahden Stadion: Aho, Rafael, Chatto, Korte)


Rakuunat pelaa venäläisin voimin
Peräti kahdeksan Lappeenrannan Rakuunoiden pelaajaa oli venäläisiä kun joukkue kohtasi 29.07.2007 Kimpisessä MiKin. Ja kun ottelun paras pelaaja Henri Kiili (kuvassa) tuli vaihtoon, niin ainoastaan kaksi suomalaista oli Rakuunoissa kentällä. Lisäksi joukkueen valmentaja ja omistaja ovat venäläisiä.
Ajatuksena venäläinen jalkapalloseura Lappeenrannassa on erinomainen, sillä Pietarin Zenit
on huippujoukkue ja Luoteis-Venäjällä ei ole muita merkittäviä joukkueita. Joten itänaapurissa on reservipelaajilla tarve päästä pelaamaan. Ja Suomen jalkapallosarjat tarjoavat varmasti hyvän vaihtoehdon. Toisaalta myös Suomen jalkapallolle on piristävää saada kansainvälinen joukkue kansallisiin sarjoihin.
Valitettavasti venäläinen panostus Rakuunoissa ei vakuuta kun joukkue on kakkosdivisioonan A lohkossa toiseksi viimeisenä. Pelaajien vaihtuvuus on suurta ja esimerkiksi otteluohjelmaan ei oltu merkattu pelaajien numeroita ja useiden pelaajien nimet ohjelmasta puuttuivat mm. maalintekijä Stanislav Boichukin nimi. Lisäksi mielenkiintoinen yksityiskohta oli joukkueen huoltaja Vladimir Desnitsa, joka vastasi myös pelaajavaihdoista sekä puoliajalla oli vaihtopelaajien kanssa taidokkaasti pallottelemassa sandaaleilla kentällä eikä huoltamassa kenttäpelaajia pukukopissa. / 31.07.2007 (Kuva Kimpisen Urheilupuisto 29.07.2007: Rakuunat valmentaja Aleksander Tumasyan, huoltaja Vladimir Desnitsa, Henri Kiili)

Turvatarkastukset yllättivät kannattajan
Suomalaisen jalkapallon kannattaja yllättyi kun tavallisessa Veikkausliigan ottelussa oli turvatarkastus. Minkäänlaisia juomapulloja ja sateenvarjoja ei saanut tuoda katsomoon Vaasassa ottelussa VPS - FC Lahti 15.07.2007. Järjestysmiehet kertoivat, että Vaasassa ei ole ollut koskaan mitään järjestyshäiriöitä. Mutta säännöt ovat säännöt. Oluen myyntiäkään ei ottelussa ollut.
Käytäntöjen suuri erilaisuus paikkakuntien välillä ihmetyttää suuresti. Kesäkuussa Joutsenossahan sai vapaasti käyttää alkoholia esim. kaljapulloja sai tuoda katsomoon. Koskaan ei voi tietää mitä saa tuoda otteluun Suomessa. Eli järjestelyt pettivät jälleen.
Positiivista Vaasan ottelussa oli stadion ilman juoksuratoja ja erinomainen otteluohjelma.
/ 20.07.2007 (Kuva 15.07.2007 Hietalahden Stadion)

Kirja Vielä yksi maali kertoo Mikael Forssellin tiestä
Red Bull -tölkit ja suklaapatukat (Toblerone, Snickers ja Twix) ovat keskeinen osa Mikael Forssellin elämää ja tietenkin jalkapallo. On hämmästyttävää ja yllättävää kuinka riippuvainen Miklu on sokerista.  Kirjassa on myös mielenkiintoista tietoa Forssellin polvioperaatioista. Nämä loukkaantumiset ovat merkittävästi vaikuttaneet peliuraan. Lisäksi teoksen luettua varmistuu, että seuravalintana Chelsea on ollut merkittävä virhe. Liian kova paikka on ollut kilpailla peliajasta Flon, Zolan, Suttonin, Weahin, Hasselbainkin ja Gudjohnsenin kanssa. Lisäksi lainasopimukset Crystal Palacessa ja
Birminghamissa eivät ole olleet oikeita ratkaisuja, koska seuroissa on ollut kehnoja valmentajia.
Kirjan kirjoittajat Mikael Forssell ja Erkki Alaja ovat selkeällä ja tuoreella tavalla onnistuneet kertomaan Miklun valitsemasta tiestä. Kuinka totaalista jalkapallon harjoittelu voi ollakaan. Toivotaan Ysille terveyttä ja paljon maaleja!  / 01.07.2007