Blogi 2006  Blogi2007q1  Blogi2007q2  Blogi2007q3

Maajoukkueen valmentajaksi kutsutaan
Suomen Palloliitto valitsee uuttaa maajoukkueen valmentajaa kun Roy Hodgson kieltäytyi jatkamasta Huuhkajien peräsimessä. Hodgson ilmoitti ensin päässeensä unelmatyöhön Italiaan Interiin ja nyt kuitenkin Englannin Valioliigan Fulhamin managerin pesti on vielä kiinnostavampi virka. Hodgsonin uskottavuus sitoutumisesta työhön on olematon. Tämä vahvistaa, että Hodgsonin valinta Suomen maajoukkueen valmentajaksi oli virhe.
Uuden valmentajan etsimisessä Palloliitto käyttää nykyään suomalaisissa yrityksissä yleistä tapaa etsiä työntekijää eli halukkaiden tulee hakea tehtävää. Tämä on ns. tasa-arvoinen menetelmä, jossa annetaan kaikille mahdollisuus päästä tehtävään. Hämäläinen kertoikin jo, että on useita satoja hakijoita, joilla ei ole mitään mahdollisuuksia tulla valituksi. Ja kymmenkunta realistista hakijaa on ilmaantunut eli henkilö joka on ulkomaalainen ja valmentanut jotakin kansainvälistä joukkuetta.
Tässä menetelmässä on kuitenkin se vika, että todelliset huippuvalmentajat eivät hae mitään tehtävää vaan heidät kutsutaan valmentamaan. Näin Huuhkajien valmentajaksi hakevat suurelta osin vain pyrkyrit ja valmentajat, joita ei ole mihinkään joukkueeseen kutsuttu. / 30.12.2007 (Kuva 17.11.2007 Olympiastadion)

Huuhkajien EM-karsinta oli pettymys
Nyt tai ei koskaan oli Suomen EM2008 karsinnan iskulause, koska kaikkien aikojen suomalaiset Huuhkajat Litmanen ja Hyypiä pelasivat ehkä viimeiset karsintansa. Valitettavasti unelma jäi jälleen haaveeksi.
Manageri Roy Hodgson osasi puolustuspelin, mikä on tärkein osa-alue jalkapallossa. Ilman vahvaa puolustusta ei ole realistista saavuttaa menestystä. Tästä selkeä tunnustus Hodgsonille. Toinen asia jossa Hodgson onnistui oli auktoriteetti. Suomalaiset jalkapallotähdet saivat vihdoinkin uskottavan valmentajan. Jopa Antti Niemikin palasi maajoukkueeseen karsinnan loppuvaiheessa.
Mutta kuitenkin pieleen meni. Pelaajien laadun puolesta Suomi oli vähintään yhtä hyvä kuin Puola tai Serbia. Suomella oli hyvin kokenut joukkue, jossa oli johtajuutta ja pelaajia, jotka olivat voittaneet mestaruuksia. Tämänlaista osaamista puuttui esimerkiksi Puolalta.
Hodgson ei kuitenkaan toteuttanut juurikaan koko karsinnan aikana muuta taktiikkaa kuin puolustus. Ensimmäinen merkki tästä oli jo kotipelissä Portugalia vastaan. Silloin Suomi ei uskaltanut edes ylivoimalla hyökätä. Voitto oli tarjolla, mutta peruutteluksi meni. Toinen osoitus oli Bakun katastrofi. Ottelun jälkeen selvisi, että Hodgsonin tavoitteena oli tasapeli Azerbaidzhanista! Kuinka voidaan olettaa, että Suomi voisi päästä arvokisoihin jos jalkapallon kääpiömaita vastaan yritetään pelailla nolla nollaa? Lisäksi kotipelissä Serbiaa vastaan Hodgson teki pahan taktisen virheen kun keskikentän keskustan pelaaminen unohdettiin ja keskityttiin pitkän pallon roiskimiseen.
Karsinnoissa ei ole juurikaan väliä onko ensimmäinen kisoista putoaja vai jääkö lohkon viimeiseksi. Kun ei pääse arvokisoihin, niin se on epäonnistuminen. Jalkapallokulttuuriin kuuluu, että kun joukkue ei onnistu tavoitteessaan, niin silloin valmentaja erotetaan. Mutta ei Suomessa. Täällä päinvastoin anotaan valmentajaa jatkamaan. Onneksi MM karsintalohkojen arvonnassa Huuhkajille tuli vaikea lohko, jolloin Hodgson ei uskonut Suomen mahdollisuuksiin ja päätti lähteä virkamieheksi Interiin. Ja näin Palloliitto pääsi etsimään uutta valmentajaa.
/ 08.12.2007 (Kuva 17.11.2007 Jari Litmanen)


Klubin pallopäivän tulokset: 2-0, 1-0, 0-0
Eilen 13.10.2007 vietettiin Lahden Suomalaisen Klubin pallopäivää aurinkoisessa säässä. Ohjelma alkoi Kisapuistossa kello 14.00 ottelulla City Stars - Kontu 2-0. Toinen tapahtuma oli Suomen 21-vuotiaiden EM-karsinta ottelu Lahden Stadionilla Sloveniaa vastaan. Tim Sparvin rangaistuspotkumaali riitti 1-0 voittoon. Näin Suomi johtaa lohkoaan ylivoimaisesti voitettuaan kaikki kolme pelaamaa ottelua.
Päivän ohjelma jatkui ruokailulla ravintola Little Italyssä. Noin kuukausi sitten avattu ravintola yllätti positiivisesti. Palvelu pelasi ja ruoka maistui. Lisäksi hinta-laatu suhde oli kohdallaan.
Pallopäivän ohjelman kruunasi ottelu Belgia - Suomi, jota seurattiin Vapaudenkadulla tv:stä. Harmittavasti jälleen tulos
0-0. Mutta onneksi Suomen mahdollisuudet kisapaikkaan ovat edelleen omissa käsissä kun Serbiakin pelasi tasan Armenian kanssa. / 14.10.2007 (Kuvat 13.10.2007 Kisapuisto, Lahden Stadion, Vapaudenkatu)

Järjestelyt pettivät jälleen suomalaisessa jalkapallossa
T
änään pelatussa Veikkausliigan ottelussa FC Lahti - TPS oli Lahden Stadionin Aurinkokatsomon sisäänkäynti suljettu. Tätä ei oltu ilmoitettu etukäteen lehdessä, eikä asiasta informoitu stadionille saapuessa. Näin suomalaisen jalkapallon kannattaja sai kävellä turhaan sisäänkäynnille toteamaan asian. Tosin Aurinkokatsomoon oli mahdollista päästä pääkatsomon kautta. Näin ottelua oli mahdollista seurata Aurinkokatsomosta, joka on lähempänä kenttää kuin pääkatsomo. Aurinkokatsomon ja pelikentän välissä on ainoastaan juoksurata ja ampumahiihdon taulujen poterot.
Ottelua oli seuraamassa myös Suomen maajoukkueen valmentaja Roy Hodgson. / 01.10.2007 (Kuva 01.10.2007 Lahden Stadion: Eero Korte FC Lahti, Jarno Heinikangas TPS)