Kommentit 2005            Kommentit 2006           Kommentit 2007q1        Kommentit 2007q2.

Mikael Forssell tyräleikkaukseen
Jalkapallomaajoukkueen ja Englannin Valioliigan Birminghamin hyökkääjän Mikael Forssellin epäonni jatkuu. Forssellia vaivaa alavatsatyrä, joka leikataan ensi viikon tiistaina Manchesterissa. Forssell on sivussa pelikentiltä ensimmäisten arvioiden mukaan 2-3 viikkoa. - Ainoa hyvä asia on, ettei levosta tulee pitkää, vaikeista polvivammoista uransa aikana kärsinyt Forssell sanoi.
Suomen maajoukkueen kannalta Forssellin leikkaus tulee pahaan aikaan. Suomi kohtaa tärkeässä EM-karsintaottelussa Belgian vieraskentällä 13. lokakuuta. Palloliiton 100-vuotisjuhlamaaottelu Suomi- Espanja pelataan Helsingissä 17. lokakuuta. - Luotan, että jätkät hoitavat homman Belgiassa ja ratkaisupelit pelataan vasta marraskuussa. Silloin olen kaiken järjen mukaan täysillä mukana, Forssell tuumi. - Olisin tietysti venyttänyt hoitoa maaotteluiden yli, jos se vain olisi ollut mahdollista. Mutta hoito on pakko tehdä nyt, Forssell kertoi. (27.09.2007 mtv3.fi / Kuva 12.09.2007 Mikael Forssell)

Hämäläinen ja Hodgson jatkoivat keskusteluja tulevaisuudesta

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pekka Hämäläinen ja A-maajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgson ovat jatkaneet keskusteluja Hodgsonin mahdollisesta jatkosopimuksesta. Kaksikko istui alas viimeksi torstaina (20.9.) punnitsemaan A-maajoukkueen tulevaisuuden näkymiä TamU:n ja Bordeaux’n UEFA Cup –ottelun yhteydessä Tampereella. Roy Hodgson on tehnyt hyvää työtä A-maajoukkueen kanssa kohta kahden vuoden ajan. Kuluvassa EM-karsinnassa Suomi on lohkokakkosena Puolan jälkeen ennen Portugalia ja Serbiaa.
– Keskustelut mahdollisesta jatkosta jatkuivat hyvässä hengessä. Palloliiton tavoite on jatkaa Roy Hodgsonin sopimusta kattamaan myös tuleva MM-karsinta, sillä olemme olleet tyytyväisiä hänen työhönsä. Keskustelemme asiasta lisää taas lähiviikkoina. Tällä hetkellä toiveenamme on täysi keskittymisrauha tuleviin karsintaotteluihin, Hämäläinen kertoi.
A-maajoukkue kokoontuu seuraavan kerran lokakuun toisella viikolla Brysselissä tärkeään EM-karsintaotteluun Belgiaa vastaan. Roy Hodgson julkaisee joukkueensa 13.10. pelattavaan karsintaotteluun torstaina 4.10. (21.09.2007 Palloliitto.fi / Kuva 20.05.2007 Roy Hodgson)


Syvyyttä analyyseihin

Kari Kangasaholla on terveisiä myös suomalaiselle urheilutoimittajakunnalle. Hänen mielestään lehtiteksteissä on pelin analysointia hädin tuskin yhtään, ja jos on se on mustavalkoista lyhytsyöttöpelin ja roiskimisen vertailua.
Tässäkin asiassa länsinaapuri on yli vuosikymmenen suomalaisia edellä. Valmentajatutkintoa suorittaessaan Kangasaho oli Ruotsin EM kisoissa 1992 tarkkailemassa joukkueiden pelityylejä. Kämppäkaverina hänellä oli nykyään IFK Marienhamnia valmentava Pekka Lyyski.
"Ostimme iltapäivälehdet ja luimme niistä ennakkoon, miten joukkueet pelaavat. Ja kun katsoimme pelejä, se meni juuri niin. Toimittajat tiesivät sen ja ihmiset varmasti myös lukivat! Tietysti useimmat hakevat jalkapallosta vain voiton tunteita, mutta kyllä moni katsoja saa pelistä enemmän irti, kun ymmärtää mitä kentällä tapahtuu.
Omasta mielestään Kangasaho on itsekin oppinut noiden aikojen jälkeen melkoisen paljon. "Mies on vielä melkein viisikymppisenäkin räkänokka. Nyt rupeaa jo tajuamaan elämästä jotain."
(11.07.2007 Uusi Lahti)