ETUSIVU Blogi 2006  Blogi2007q1  Blogi2007q2  Blogi2007q3  Blogi2007q4

Liigacupia kanahäkissä
Viikonloppuna pelattiin Liigacupin puolivälierät Talin jalkapallohallissa Helsingissä. Hallin katsomo on yksi kapea kaistale kentän reunalla. Katsomon ja kentän välissä on verkko, jonka tarkoitus on varmaankin estää pallon osuminen katsojiin. Kuitenkin tämän verkon läpi on epämukava katsoa peliä ja muutenkin tunnelma katsomossa on kuin olisi häkissä. Miksi ihmeessä nämä puolivälierät ja ensi viikonlopun välierätkin pitää pelata katsojille epämiellyttävässä paikassa? Tämä ratkaisu ei varmasti edistä Suomifutiksen suosion nousua. Parempi ratkaisu olisi pelata puolivälierät esim. Lahden Suurhallissa tai Vaasan Botniahallissa. Tampereen Pirkkahallikin on parempi paikka katsojille kuin Tali.
Talin hallissa paikalla olivat lähinnä pelkästään Suomen jalkapallon sisäpiiriläiset eli valmentajia, pelaajia, joukkueiden johtajia, pelaajien sukulaisia ja ystäviä.
/ 30.03.2008 (Kuva 29.03.2008 Talin jalkapallohalli Honka - Jaro)

Lahti Cupia voi vielä kehittää
Perinteinen Lahti Cup oli jälleen tänä vuonna mielenkiintoinen turnaus. Useita vauhdikkaita otteluja ja hienoja maaleja. Ja Cup sai myös uuden mestarin kun Tampere United voitti loppuottelussa FC Lahden.
Kehitettävääkin tässä loistavassa turnauksessakin on. Tässä Klubin asiantuntijan kehitysehdotukset:
1. Turnauksen ajankohta tammi-helmikuussa on valittava niin, että maajoukkueiden leirit tai ottelut eivät ole saman viikonlopun aikana. Nyt esimerkiksi Ville Taulo ja Jussi Kujala olivat maajoukkueen Kyproksen leirillä ja Berad Sadik joutui kesken turnauksen matkustamaan nuorten maajoukkueleirille.
2. Lauantain ensimmäinen välierä ja sunnuntain pronssiottelu tulisivat alkaa vasta klo 15. Näin viikonlopun ottelut eivät olisi keskellä päivää. Nyt sunnuntaina ollut aurinkoinen talvinen päivä verotti varmasti katsojamäärää pienemmäksi. Lisäksi ihmiset ehtivät yleensä tapahtumiin paremmin kun ne eivät katkaise päivää vaan ovat illemmalla.
3. Lahti Cupin otteluohjelman tilastoja tulee korjata. Nyt esimerkiksi Lahti Cupin maratontaulukosta puuttui FC TVMK:n pisteet ja seurojen nimissä kirjoitusvirheitä. Lisäksi otteluohjelman tilastossa voisi olla kaikkien aikojen Lahti Cup maalintekijätilasto.
/ 03.02.2008 (Kuva 03.02.2008 Tampere United Suurhalli)

Huuhkajien MM-karsintojen ohjelma ei ole täydellinen
Suomen A-maajoukkueen Etelä-Afrikan MM-karsintojen otteluohjelmaa on pidetty onnistuneena niin Palloliitossa kuin lehdistössäkin. Täydellinen ohjelma ei kuitenkaan ole. Kahteen otteluun on annettu selvä etu ajankohdalla vastustajalle.
Huuhkajat kohtaavat Venäjän kesäkuussa 2009. Venäläiset maajoukkuepelaajat pelaavat lähes kaikki Venäjän liigaa, joka pelataan keväästä syksyyn. Joten kesällä venäläiset pelaajat ovat parhaassa mahdollisessa pelikunnossa ja näin Huuhkajat saavat vastaansa varmasti huippukuntoisen Venäjän. Vastaavasti lähes kaikki Suomen maajoukkueen pelaajat ovat kesäkuussa kesälomalla omasta seurajoukkueestaan ja tarvitsevat lepoa raskaasta sarjakaudesta.
Karsintojen viimeinen peli on 14.10.2009 Saksaa vastaan. Eli kuten viime EM-karsinnoissa pelattiin viimeinen ottelu vieraissa Portugalia vastaan, niin jälleen Suomi antaa lohkon parhaalle joukkueelle kotiedun karsintojen lopussa. Ja jos ollaan tilanteessa, jossa viimeinen ottelu on merkityksellinen sekä Saksalle ja Suomelle, niin varmasti Huuhkajat ovat jälleen erittäin vaikean tehtävän edessä. Jos halutaan näistä karsinnoista päästä jatkoon, niin asia tulee varmistaa ennen viimeistä ottelua.
/ 27.01.2008

Jari Litmasen pinssi hankittu
Patsasta ei pitäisi pystyttää kenellekään ihmiselle. Kukaan ihminen ei ole sen arvoinen. Valitettavasti useille eri henkilöille on jo sellainen luotu. Eniten patsaita kaipa ovat saaneet Mao ja Lenin. Jälkimmäisen patsaiden määrä on historian viimeisinä vuosina merkittävästi pienentynyt. Kunnioitus ja arvostus on katoavaista.
Jari Litmaselle puuhataan patsasta. Kun monet, paljon vähemmän saavuttaneet ovat patsaan saaneet, niin on hyväksyttävissä patsas kaikkien aikojen kympille. Jos lahtelaiset eivät pystytä patsasta, niin jotkut muut sen kuitenkin tekisivät enemmin tai myöhemmin. Litti ei varmasti tule kärsimään inflaatiota vaan päin vastoin arvo tulee säilymään. Näin jokaisen kunnon klubilaisen on syytä hankkia Jari Litmasen pinssi (10 €), jolla tuetaan patsashanketta.
/ 06.01.2008 (Kuva 06.01.2008 Jari Litmasen pinssi)