Kommentit 2005   Kommentit 2006   Kommentit 2007q1   Kommentit 2007q2   Kommentit 2007q3

Hodgson Fulhamiin Niemen ja Kuqin piiskuriksi
Englannin Valioliigan seura Fulham on pestannut Suomen jalkapallomaajoukkuetta valmentaneen Roy Hodgsonin uudeksi päävalmentajakseen.
Hodgsonin useamman vuoden mittainen sopimus alkaa 30. joulukuuta. Lauantain liigapelissä Birminghamia vastaan lontoolaisjoukkuetta valmentaa väliaikaisesti Ray Lewington. 20 joukkueen sarjassa 18:ntena majailevaa Fulhamia alkukaudesta valmentanut Lawrie Sanchez sai seurasta potkut viime viikolla.
- Olen luottavainen, että joukkueemme parantaa sarjasijoitustaan nykyisestä. Tämä on haasteena sellainen, josta nautin, Hodgson kertoo Fulhamin verkkosivuilla.
Elokuussa 60 vuotta täyttänyt Hodgson valmensi Suomen maajoukkuetta 2006-2007 EM-karsinnoissa. Suomi sijoittui hänen johdollaan karsintalohkossaan neljänneksi.
Fulhamin pääomistaja Mohammed Al Fayed kertoi, että valmentajavalinnassa ratkaisi Hodgsonin kokemus. Hodgson valmensi Sveitsin maajoukkueen 1990-luvun puolivälissä sekä MM- että EM kisoihin. Italialaisen Interin peräsimessä hän ylsi valmentajana Uefa-cupin loppuotteluun 1997. Englannin pääsarjassa hän on valmentanut Blackburnia.
Suomen maajoukkuepelaajista Fulhamissa pelaavat maalivahti Antti Niemi ja Hyökkääjä Shefki Kuqi. Niemi ei kommentoi tässä vaiheessa Hodgsonin valintaa lontoolaisten uudeksi päävalmentajaksi.
- Meillä on erittäin tärkeä ottelu (Birmingham) Valioliigassa vieraskentällä. Kaikki ajatukset ja keskittyminen on siinä. manageriasian kommentoinnin aika on vasta pelin jälkeen, Niemi sanoi.
Hyvä kuitenkin, että ratkaisu löytyi. Olimme jo jonkin aikaa ilman manageria.
(ess 29.12.2007 / Kuva 20.05.2007)

Hodgson jättää Suomen ja siirtyy Interiin
Roy Hodgson, 60, ei jatka Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana. Italialaisen suurseuran Internazionalen palvelukseen siirtyvä Hodgson kertoi päätöksestään perjantaina. Palloliitto olisi halunnut jatkaa yhteistyötä Hodgsonin kanssa, mutta kaksi vuotta Suomessa viihtynyt englantilaisvalmentaja haluaa etsiä uusia haasteita muualta.
- Minulle on tarjottu mahdollisuutta palata Interiin. Tarjous oli liian hyvä, jotta olisin voinut kieltäytyä siitä. Päätös oli kuitenkin vaikea, koska minulla oli mahdollisuus jatkaa täällä. Tämä on ollut työ, josta nautin. Mielestäni oikea ratkaisu oli tarttua Interin tarjoukseen, Hodgson perusteli.
- Interin puheenjohtaja on tehnyt minulle keskusteluissamme selväksi, että minusta tulee hänen apulaisensa. Teen hänen kanssaan tiivistä yhteistyötä seuran kaikissa asioissa. Haluan silti tehdä sen selväksi, etten uhkaa valmentajaa tai hänen työtään. En mene sinne valmentamaan, vaan työskentelemään puheenjohtajan kanssa, hän lisäsi. Palloliitto aloittaa välittömästi uuden päävalmentajan hakuprosessin. Hodgson on omalta osaltaan mukana uuden valmentajan etsinnässä.
- En varsinaisesti ole mukana etsimässä uutta päävalmentajaa, vaan toimin konsulttina. Olen tyytyväinen siihen, että Suomen Palloliitto on ollut tyytyväinen työhöni ja he pitävät neuvojani arvokkaina. Itse päätöksenteko on selkeästi puheenjohtaja Pekka Hämäläisen, Kimmo J. Lipposen, Jyrki Heliskosken ja liiton hallituksen käsissä, painotti Hodgson.
- Puheenjohtaja Hämäläisellä on avoin mieli tämän asian suhteen. Hän haluaa parhaan mahdollisen miehen viemään suomalaista jalkapalloa eteenpäin. He tekevät varmasti profiilin sellaisesta valmentajasta, jonka he haluavat. Minulla ei ole siihen mielipidettä, että pitääkö valmentajan olla suomalainen vai ulkomaalainen, hän arvioi. Hodgson näkee suomalaisen jalkapallon tulevaisuuden valoisana. Hänen mielestään vuoden 2010 MM-kisojen karsintalohko on mielenkiintoinen ja joukkueella on hyvä mahdollisuus selviytyä arvoturnaukseen.
- On tärkeätä, että joukkue jatkaa nousuaan Fifan ranking-listalla. Nyt tavoitteena pitäisi olla nousta 25 parhaan joukkoon. Se parantaa jalkapallon asemaa entisestään tässä maassa, tuumi Hodgson. - Olemme pelanneet lähes kaikki ottelumme täysille stadioneille. Liiton pitää jatkaa samalla linjalla, koska pelaajat todella arvostavat sitä kannattajien tukea, jonka olemme saaneet näiden kahden vuoden aikana.
Palloliiton puheenjohtaja Pekka Hämäläinen ei halunnut lähteä pohtimaan mahdollisia syitä, joiden takia Roy Hodgson päätti jättää Suomen maajoukkueen. - Asia on paremminkin sanottavissa niin päin, että oli syitä, jotka vetivät häntä muualle. Hänhän ilmoitti lähtevänsä Interiin, jonka palveluksessa hän oli useamman vuoden ajan kymmenkunta vuotta sitten. Hän on tavallaan "interiläinen". Kun tällainen tarjous on tullut, ymmärrän varsin hyvin, että hän lähtee sen perään, Hämäläinen pohti. - Kysymys ei varmastikaan ole siitä, etteikö hän olisi tässä tehtävässä viihtynyt. Hän joutui valintatilanteen eteen, ja kunnioitamme hänen päätöstään. Kiitämme Hodgsonia näistä parista vuodesta, koska hän on tehnyt erittäin hyvää työtä meidän A-maajoukkueemme kanssa, hän jatkoi.
Hämäläisen mukaan mennyt EM-karsinta Hodgsonin johdolla on paras karsintajakso, joka Suomen miesten maajoukkueelta on koskaan nähty. Hän ei osaa vielä tarkemmin sanoa Hodgsonin seuraajasta, koska hakuprosessi on vasta alkamassa. - On mahdotonta sanoa. Kun sana pannaan liikkeelle ja se leviää hyvin joka paikkaan, niin ilmoittautumisia ja hakemuksia tähän tehtävään tulee suuri joukko. Viimeksi oli noin satakunta, ja nyt tulee varmasti vähintään sama määrä. Ennakkoluulottomasti katsotaan henkilö henkilöltä, päädytäänkö ulkomaiseen vai kotimaiseen ratkaisuun, Hämäläinen linjaa.
- Kaikkihan on suhteellista, mutta Roy Hodgson ei ollut mikään hirmuisen kallis investointi. Pelkäänpä pahoin, että nyt tässä tilanteessa jonkun vastaavan tasoisen valmentajan palkkaaminen kävisi meille taloudellisesti ylivoimaiseksi.
(yle.fi 30.11.2007 / Kuva 20.05.2007)


Pele iloitsee Brasilian MM-isännyydestä
Takavuosien jalkapallotaituri Pele ylisti keskiviikkona jalkapallon kansainvälisen kattojärjestön Fifan päätöstä myöntää vuoden 2014 MM-lopputurnaus Brasilian järjestettäväksi. Brasilialainen Pele kuvaili päätöstä "fantastiseksi" ja toivoi, ettei turnaus päättyisi samalla tavalla kuin Brasilian edellinen MM-turnaus vuonna 1950. Tuolloin Uruguay löi Brasilian Maracana-stadionilla ratkaisuottelussa 2-1. - Olin kymmenvuotias 1950. Näin isäni itkevän, kun Brasilia hävisi Uruguaylle. Toivottavasti voitamme seuraavalla kerralla, Pele sanoi. Pele kieltäytyi tukemasta Brasilian hanketta vuoden 2006 MM-isännäksi. Nyt aika oli oikea. - Tämä on meille, Brasilialle erittäin tärkeää. Kaikki tietävät, että Brasilia on yhtä kuin jalkapallokulttuuri. Ja MM-turnaus on kaikista tärkein, varsinkin jos Brasilia voittaa. (mtv3.fi 31.10.2007)


Litti-pinssit myyntiin Hollantia myöten
Jari Litmasen näköispatsashanke on askeleen lähempänä toteutumistaan, sillä ensimmäiset patsaskassaa kerryttävät kymmenen euron Litti-pinssit tulivat perjantaina myyntiin Lahden Taidemuseoon. Lähiaikoina pinssejä voi ostaa myös Sokokselta, ABC Renkomäestä sekä patsashankkeelle lähiaikoina perustettavilta verkkosivuilta. - Verkkosivut tehdään myös englanniksi. Odotamme, että verkkosivujen kautta pinssejä ostetaan eripuolilla Suomea sekä Hollannissa, missä Jarilla on paljon faneja, kertoo patsastoimikunnan puheenjohtaja Antero Korhonen.
Patsasta varten tarvitaan 100 000 euroa. Pinssimyynnillä katetaan vain osa patsaan hinnasta. Lisävaroja haetaan lahtelaisista yrityksistä. - Alkuvaiheessa kymmenen euron pinssejä on valmistettu 5000 kappaletta ja tarvittaessa tehdään lisää. Patsashankkeen verkkosivujen kautta tulee myyntiin myös solmioneuloja ja 200 numeroitua pinssiä. Ne maksavat 30 euroa. Numeroidut kappaleet ovat pinssikeräilijöitä varten.
Patsaan tekijäksi valittu kuvataiteilija Satu Loukkola kertoo, että pinssi muistuttaa jo lopullista Jari Litmasen patsasta. - Esimerkiksi asento on oikeaan suuntaan.
Pinssissä on teksti "Jari Litmanen, kaikkienaikojen kymppi", mutta patsaaseen tulee todennäköisesti vain Litmasen nimi. - Jalustan päälle patsaalle tulee korkeutta hieman alle kolme metriä. Vaikka pinssejä myydään jo museossa, ei patsashankkeelle ole vielä saatu keräyslupaa. Museo tilittää pissirahat aikanaan Palloliiton keräystilille. Antero Korhonen toivoo, että patsashankkeen keräyslupa saadaan ensi viikolla. - Silloin voisimme vauhdittaa keräystä ja pinssimyyntiä Helsingissä Palloliiton 100-vuotisjuhlapelissä. Museokaupassa pinssien myynti käynnistyu perjantaina vahtimestari Mika Myllysen mukaan rauhallisesti.
(ESS 13.10.2007)

Littiä veistämään
Kuvanveistäjä Loukkola on viime aikoina ollut tuttu näky FC Lahden otteluissa. - Hankin kausikortin. Jalkapallo on yllättävän mielenkiintoista. Satu Loukkola valittiin viime keväänä veistämään Jari Litmasen näköispatsas. Hanke odottelee vielä keräyslupaa ja viimeisiä päätöksiä. - Se tulee olemaan julkisin ja kooltaan isoin työni tähän mennessä. Työhuoneessa on oltava korkeutta vähintään neljä metriä ja joudun rakentamaan jonkinlaiset työtasot patsaan ympärille.
Jalkapallopeleissä Loukkola on käynyt tutkimassa pelaajien liikehdintää. - Haluaisin tutkia pelaajien reisilihaksia, mutta katsomo on niin tolkuttoman kaukana. Onneksi sain teatterikiikarit lainaksi. - Litmasta en ole vielä tavannut, mutta toivon tapaavani hänet piakkoin. On aivan eri asia nähdä pelaaja videolta kuin luonnossa. Tämä on hyvin haastava työ - kun vain pääsisi jo aloittamaan.
Lahtelaiset konkarit Väinö Komu ja Matti Koskela suosittelivat Loukkolaa Litti-patsaan tekijäksi kehumalla hänen näkemystään kuvanveistosta. - Sellaiset kehut tuntuvat ihan mielettömän hyviltä. Ainoa palaute, jonka taiteilija yleensä saa, on näyttelykritiikki. Harvoin kehumisia kuulee. Loukkola on työskennellyt taiteilijana jo 25 vuotta, mutta vasta Litti-patsas teki hänestä tunnetun. - Moni ihan vieraskin tulee kysymään, että missä vaiheessa veistos on.
(ESS 07.10.2007)


Pelaajat valitsivat Kakán maailman parhaaksi
AC Milanin brasilialaispelaaja Kaká valittiin perjantaina ammattijalkapalloilijoiden yhdistyksen FIFPron vuoden pelaajaksi. Äänestykseen osallistui yli 45 000 jalkapalloilijaa. Kaká johdatti keväällä Milanin Mestarien liigan voittoon kymmenellä maalillaan. Viime vuonna palkinnon voitti Kakán maanmies Ronaldinho. FIFPro julkisti perjantaina myös tähdistöjoukkueensa.

FIFPron tähdistöjoukkue 2007:
Maalivahti: Gianluigi Buffon (Italia/Juventus)
Puolustajat: Alessandro Nesta (Italia/AC Milan), Fabio Cannavaro (Italia/Real Madrid), John Terry (Englanti/Chelsea), Carles Puyol (Espanja/Barcelona)
Keskikenttäpelaajat: Steven Gerrard (Englanti/Liverpool), Cristiano Ronaldo (Portugali/Manchester United); Kaká (Brasilia/AC Milan)
Hyökkääjät: Lionel Messi (Argentiina/Barcelona), Didier Drogba (Norsunluurannikko/Chelsea), Ronaldinho (Brasilia/Barcelona)
(05.10.2007 mtv3.fi)

Roy Hodgson median edessä
Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgson julkisti joukkueensa Belgia-otteluun torstaina Palloliiton tiloissa Töölön jalkapallostadionilla. MTV3:n Internet tarjoaa lehdistötilaisuuden kokonaisuudessaan lukijoilleen.
Roy Hodgson; ainakin yksi uusi vai pitäisikö sanoa, että vanha pelaaja joukkueessa? - Kuten tiedätte Antti Niemi on aina sanonut, että hän on käytettävissä jos jotain sattuu Jussi
Jääskeläiselle. Haluan tehdä sen täysin selväksi, että Jääskeläisen paikka ei ole millään tavalla uhattuna. Niemi on se henkilö, jolle olisimme soittaneet, jos Jääskeläiselle olisi sattunut jotain. Keskusteltuani Antin kanssa hän teki selväksi, että haluaa olla mukana joukkueessa. Meillä on kolme erittäin tärkeää karsintaottelua jäljellä. Koska Jääskeläisellä on varoitus alla ja loukkaantuminen on aina mahdollista, niin päätimme kutsua Antin takaisin joukkueeseen. Antti on numero kakkonen ja Jääskeläinen ykkönen. Antti hyväksyy sen täysin. Monta vuotta tilanne oli juuri vastakkainen. Kun puhuin Antin kanssa kaksi vuotta sitten, niin hän sanoi, että maajoukkue saa jäädä ja nyt on Jääskeläisen vuoro. Haluan jäädä taustalle, mutta olen aina käytettävissä. - Se tilanne ei ole muuttunut ollenkaan. Päätimme kutsua hänet takaisin, sillä hän teki selväksi että haluaa olla mukana. Me uskomme, että se on parempi meille, jos hän on mukana. - Toinen asia josta varmasti haluamme puhua on Mika Väyrysen ja Ari Nymanin tilanne. He loukkaantuivat ennen Serbia-ottelua ja olivat loukkaantuneita tähän viikkoon asti. He ovat mukana joukkueessa, mutta mahdollisuus on suuri, etteivät he pelaa ottelutuntuman ollessa hyvin vähäinen. Mutta jos katsomme vain pelituntumaa kun Suomen maajoukkuetta valitaan, niin kovin moni muukaan ei olisi joukkueessa. Kun aloitin tässä työssä, niin meillä on aina ollut joukkue, jossa on ollut monia pelaajia, jotka eivät pääse seurajoukkueessa paljoa pelaamaan. En epäröi yhtään valita heitä mukaan (Nyman, Väyrynen), sillä he ovat fyysisesti kunnossa ja olisivat varmasti pelanneet terveinä.
Entä Espanja-ottelu? Kuinka näet sen pelin keskellä tärkeitä karsintapelejä?
- Valehtelisin jos sanoisin, että olen ajatellut sitä paljon. Minun ajatukseni ovat tietysti Belgia-ottelussa. siitä kuitenkin tulee varmasti hyvä peli. Harvemmin sitä saa isännöidä Espanjan kaltaista maata, kun heillä on kaikki fantastiset pelaajansa mukana. Luulen että siitä tulee hieno tilaisuus. Ajoitus ottelulle ei kuitenkaan ole paras mahdollinen, sillä se pelataan juuri silloin, kun kaikki huomio on suunnattu kolmeen viimeiseen karsintaotteluun. Mutta toisaalta se oli ainoa mahdollisuus jalkapalloliitolle järjestää 100-vuotis juhlaottelu. se on varmasti suuri noste ja todella kiinnostava peli yleisölle. me molemmat pelaamme tärkeitä karsintoja, joten molemmille joukkueille on hyvä päästä pelaamaan ilman todellisia paineita. Ottelussa on myös mahdollisuus kokeilla muutamaa uutta pelaajaa, jotka eivät ole pelanneet paljoa aikaisemmin. En kuitenkaan aio paljoa ajatella sitä ottelua ennen sunnuntaita.
Kuinka vaikeaa oli ylipuhua Antti Niemi takaisin joukkueeseen?
- Ei se ollut ollenkaan vaikeaa. Antti itse halusi tulla takaisin mukaan. Hän oli aikaisemmin maajoukkueen ykkösmaalivahti. Ei hänelle ole mitään tapahtunut sinä aikana, kun hän on ollut poissa ja uskonkin, että hän on Jääskeläisen jälkeen paras vaihtoehto. Hän tulee mielellään takaisin ja haluaa olla osana joukkuetta. Olemme puhuneet myös Jääskeläisen kanssa ja hän sanoi, että asiassa ei ole mitään ongelmaa. Vaan ennemminkin on mukava nähdä Antti taas mukana ja toivotti hänet tervetulleeksi. Toivon, että viimeksi mukana ollut Mikko Kavén ymmärtää tilanteen.
Pelaako Antti espanjaa vastaan?
- Espanjaa vastaan toivon, että pystymme käyttämään paljon pelaajia. Mahdollisuudet on hyvät, että hän pelaa siinä ottelussa, mutta se on taas toinen kysymys pelaako hän koko ottelun. Voi olla, että he pelaavat Jussin kanssa ottelun puoliksi. Asia riippuu myös jonkin verran Jussista. Jos hän sanoo, että haluaisi levätä, niin hän lepää ja Antti pelaa. Jos hän taas haluaa pelata niin, silloin ottelu jaetaan.
Entä Mikael Forssell?
- Hän on pelannut kahdessa ottelussa ja me pelaamme kohta kahdennentoista. Minun ei voi olettaa liittyvän massahysteriaan, joka on Forssellin ympärillä, sillä en ole nähnyt hänen pelaavan täydessä kunnossa. Opin kauan sitten, että olisi todella mukavaa, jos saisin Forssellin mukaan täydessä kunnossa. En kuitenkaan ole koskaan saanut sitä kahden vuoden aikana. Miksi minun siis pitäisi liittyä median massahysteriaan viimeisen kolmen ottelun aikana? On sääli ettei hän pysty pelaamaan. Toivoin kun hän oli Birminghamin mukana, että hän pystyisi olemaan loput pelit meidänkin kanssa. Toivoin myös, että hän olisi ollut täällä hyvässä kunnossa ja olisi ollut hyvä vaihtoehto minulle. Nyt hän ei kuitenkaan ole täällä ja palaa kentille marraskuussa. Hänellä on kuitenkin vain 200 minuuttia tuhannesta.
Pystyykö Jonatan Johansson pelaamaan?
- Luulen ettei hän pelaa seuraavassa pelissä. Hän taitaa olla pelikiellossa, mutta en ole täysin varma. Toivotaan, että hän pystyy pelaamaan viikonloppuna. Henkilökohtaisesti Johansson oli sitä mieltä, ettei nyrjähtäneestä nilkasta ole ongelmaa. Mutta näemme vasta ensi tiistaina mikä on tilanne ja millainen hänen fyysinen kuntonsa on. En voi taata mitään.
Onko mahdollista, että joku keskikentältä nousee kärkeen, jos Johansson ei pelaa?
- Se on sellainen asia, jota en mieluummin ajattelisi. Olen valinnut kolme tai neljä hyökkääjää aina joukkueeseen, joista kaksi on pelannut 90 prosenttia otteluista. Yksi on ollut mukana alusta asti, mutta ei ole pelannut paljoa. Hän on aina ollut valmiina pelaamaan, mutta minä en ole valinnut häntä. Reserveissä meillä on Jari Niemi, joka pystyy varmasti tulemaan mukaan, jos jotain sattuu. Se on taas toinen asia minkä ratkaisun teen, jos Johansson ei pysty pelaamaan tai Kuqi ei ole iskussa. - Kärsin päänsäryt mieluummin vasta silloin, kun ne varmasti ilmenevät. Joten kun päänsärky tulee, otan aspirinin ja lopun aikaa olen tyytyväinen, kun minulla ei ole päänsärkyä.
Jos katsotaan kolmea viimeistä peliä, niin kuinka monta pistettä tarvitaan?
- Se riippuu paljon itäeurooppalaisten maiden, niin kuin täällä ystävällisesti niitä kutustaan, pelaamisesta. Kaikki riippuu paljon siitä mitä tapahtuu Serbialle ja Portugalille niissä otteluissa. Puola on periaatteessa tehnyt sen mitä kisoihin pääsyyn tarvitaan. Heillä on vielä kaksi kotiottelua Belgiaa ja Kazakstania vastaan. He johtavat meitä kahdella pisteellä ja joutuvat pelaamaan todella huonosti jos karsiutuvat. Meillä, Portugalilla ja Serbialla on paljon töitä tehtävänä ja tärkeitä otteluita voitettavana. Mitä meihin tulee, niin meillä on Belgia ja Portugali vieraissa ja ei ole helppoa saada pisteitä noista otteluista. Jos olemme tarpeeksi onnekkaita siinä, että Armenia, Azerbaidzhan ja Kazakstan pystyvät ottamaan pisteitä Serbialta ja Portugalilta, niin me tarvitsemme vähemmän. - Sanoisin että vähemmällä kuin viidellä pisteellä kisoihin pääsy on lähes mahdotonta, mutta kuudella tai seitsemällä se on jo lähellä. Yhdeksän puolestaan käytännössä takaisi kisapaikan. Jos joku olisi sanonut minulle karsintojen alussa, että olette lohkossanne toisena ennen kolmea viimeistä ottelua, mutta teidän täytyy ehkä voittaa loput ottelut, niin olisin ollut tyytyväinen. - Emme kuitenkaan voi valittaa, sillä tiesimme että lohko on vaikea ja siitä kisoihin pääseminen on todella vaikeaa. Olemme kuitenkin antaneet itsellemme hyvän mahdollisuuden. Me uskomme siihen ja pelaajat uskovat siihen. Ja yksi asia mitä he eivät tee on se, että he eivät petä minua eivätkä tätä maata. Jos emme pääse kisoihin, niin silloin lohkossamme on vain ollut kaksi parempaa joukkuetta.
(04.10.2007 mtv3.fi / Kuva 20.05.2007 Roy Hodgson)

Roy Hodgson: Litmanen on patsaan arvoinen

Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgson oli maanantaina FC Lahden vieraana. Brittiluotsi piti luennon FC Lahden yhteistyökumppaneille, ja seurasi sen jälkeen FC Lahden ja TPS:n liigakamppailua Hiihtostadionilla.
Lahdessa kun oltiin, oli pakko kysyä Hodgsonin mielipidettä Jari Litmasen patsaasta. - Litmanen on ehdottomasti patsaan arvoinen. hän on pelaaja, joka on nostanut Suomen ja uskon niin, myös Lahden maailmankartalle,
Hodgson sanoi.
Mittavan kansainvälisen uran tehnyt Hodgson tietää, millainen musta piste Suomi on maailmassa, sama pätee Lahteen, jos hiihto ja mäkihyppy unohdetaan. - Useimmat ihmiset ulkomailla eivät tiedä missä Suomi sijaitsee, tai missä Lahti on. Viimeiset 20 vuotta huippujalkapalloa seuranneet ihmiset kaikkialla maailmassa tuntevat kuitenkin Jari Litmasen, Hodgson sanoi.
Päävalmentaja tietää, että Litmasen lisäksi myös Petri Pasanen ja Joonas Kolkka ovat käyneet lahtelaisen jalkapallokoulun. Uutta tietoa oli, että myös Pekka Lagerblom tulee Lahdesta, ja Mika Väyrynen on pelannut parhaat vuotensa Lahdessa. - Valmentajana en voi nähdä, että lahtelaisissa pelaajissa olisi joku yhteinen piirre, mutta sen voin sanoa, että he ovat kaikki erinomaisia pelaajia. Pelitaidoista ja potkutekniikasta näkee, että he ovat olleet hyvässä juniorikoulussa, Hodgson sanoo.
Päävalmentaja kehottaa lahtelaisseuroja ottamaan kaikki irti omista pelaajistaan. - Jos olisin juniorivalmentaja Lahdessa, muistuttaisin nuoria koko ajan Litmasesta, Pasasesta, Kolkasta ja kumppaneista. Siinä on junioreille esimerkkiä, mihin he voivat yltää, jos tekevät riittävästi töitä, Hodgson korostaa.
(02.10.2007 ESS / Kuva 20.05.2007 Lahden Stadion: Roy Hodgson)