ETUSIVU Blogi 2006  Blogi2007q1  Blogi2007q2  Blogi2007q3  Blogi2007q4 Blogi2008q1  Blogi2008g2 Blogi2008q3 Blogi2008q4

Tsaari puski Kuninkaan kumoon
Kuningas Jari Litmasen ja HJK:n Tsaari Valeri Popovitsin päät törmäsivät yhteen Liigacupin ottelussa HJK - FC Lahti. Jari Litmanen keskeytti ottelun, mutta Popovits jatkoi pelaamista. Klubin asiantuntija ei muista milloin Litmanen olisi jättänyt pelin kesken loukkaantumisen takia. Yleensä aina Litti on pelannut pelit suunnitelman mukaan ja sitten myöhemmin on kuultu, että esim. ranne oli murtunut edellisessä pelissä. Eli jokseenkin historiallinen tapaus oli tämä loukkaantuminen Litmasen kohdalla. Tämä on varmasti osoitus siitä, että Suomen maajoukkue on ykkönen ja FC Lahden pelit ovat Litmaselle lähinnä valmistautumista Huuhkajien peleihin.
/ 21.03.2009 (Kuva Jari Litmanen maassa 21.03.2009)

Litmanen ohjaa Kisapuistossa
FC Lahti pelasi Liigacupissa tänään RoPSia vastaan. Samalla Jari Litmanen pelasi toisen ottelunsa FC Lahden paidassa tänä vuonna.
Lahden Kisapuiston tekonurmella yleisö pääsee aivan pelaajien lähelle eli myös kuuloetäisyydelle. Ja kukapa muukaan oli eniten äänessä kuin Litmanen. Eikä syyttä, sillä ohjattavaa kentällä riittää. Seuraavat kommentit Litmasen suusta: "Konsta, Konsta, Konsta! Pelaa syvyyteen! Ei laitaan!", "Drilon! Älä riko! Se (vastustaja) ei pysty mihinkään!, "Sinun (Drilon Shala) ei tarvitse olla erotuomari. Pelaa vain!"
Ottelu päättyi FC Lahden voittoon 2-0 (Litmanen, Korte) ja ylivoimaisesti paras pelaaja oli Litmanen. Yleisöä paikalla lumisateessa oli noin 200.
/ 10.03.2009 (Kuva Jari Litmanen 10.03.2009)

Baxterilla heikot näytöt
Suomen jalkapallomaajoukkueen valmentajalla Stuart Baxterilla on ensimmäisen vuoden aikana tulokset jääneet vaatimattomiksi. Ainoastaan kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä kun 11 ottelua on Huuhkajat pelanneet Baxterin alaisuudessa. Tappiota siis 64 % otteluista. Näin huonosti on edellisen kerran tulosten valossa valmennettu A-maajoukkuetta 50 ja 60-luvun vaihteessa kun Aatos Lehtonen oli valmentajana. Lisäksi tiedetään, että Suomi on pudonnut FIFA rankingissä sijalle 61. Onneksi, heikoista peliesityksistä huolimatta, Suomi ei ole menettänyt mahdollisuuksiaan kuluvissa MM-karsinnoissa. Saksa pelistä saatiin jopa hyvä tulos, mutta vastaavia tasapelejä on saavutettu säännöllisesti jo viimeisen 10 vuoden ajan. Muuten ei ole yhtään hyvää peliä Huuhkajat pelanneet Baxterin johdolla.
Hämmennystä aiheuttaa myös Baxterin linjaukset ja niiden selittely. Esimerkiksi Moskovassa Jari Litmanen pääsi kentälle vasta kolmantena vaihtomiehenä. Asiaa Baxter kommentoi, että Litmaselle ei ole käyttöä kun Suomi pelaa kahdella kärjellä?! Viime keskiviikon Portugali pelissä Litmasen tärkeys tuli jälleen selkeästi esille. Ensimmäisellä puoliajalla kun Litmanen oli kentällä Suomi piti palloa ja loi hyviä maalipaikkoja. Mutta toisella puoliajalla näkyi Litmasen puuttuminen selvästi. Pelirakentelua ei ollut, saati maalipaikkoja. Eli pelkkää puolustustaistelua. Tämä asia tuli pelin jälkeen selvästi todettua pelaajien taholta. Esim. Roman Eremenko kehui vuolaasti Litmasta Portugali pelin jälkeen, mutta Baxter jätti Litmasen ylistyksen jälleen tekemättä vaikka Suomen parhaasta pelaajasta ei ollut epäselvyyttä.
Baxterin aikana ei siis ole saavutettu tuloksia, mutta myöskään ei ole nähtävissä maajoukkueen pelillistä kehittymistä. Pelkkää puhetta, mutta ei mitään konkreettista näyttöä. Tähän antaa mielenkiintoisen lisän kun Palloliitto jatkoi vuoden vaihteessa Baxterin sopimusta seuraavan EM-karsinnan loppuun. Hämäläisen perusteluna oli vanha tuttu Antti Muurisen legendaarinen lause: "Ensimmäinen karsinta on aina harjoittelua."
 / 14.02.2009 (Kuva Stuart Baxter  02.08.2008)

Zenitin uuden stadionin rakentaminen jäädytetty!
Pietarin Zenitin jalkapalloseuran uuden stadionin rakentaminen ei ole juurikaan viime vuonna edistynyt. Entinen Kirovin stadion on kyllä paikalta purettu, mutta uuden stad
ion rakentaminen on pysäytetty. Näin voi päätellä kun mitään stadionia ei ole olemassa ja rakennustyömaalla on nyt hiljaista. Lisäksi tiedetään, että Zenitin omistaja energiajätti Gasprom on keskeyttänyt Pietarin pilvenpiirtäjän ja myös jalkapallostadionin rahoittamisen.
Alkuperäisen suunnitelman mukaan ensimmäinen ottelu piti uudella stadionilla pel
ata keväällä 2009. Tämä tieto on edelleen viimeisin uutinen projektista sekä jalkapalloseura Zenitin, että stadionin teräsrakenteiden toimittajan Rautaruukin nettisivuilla. Huomioitavaa on, että Rautaruukki informoi teräsrakenteiden 100 miljoonan euron toimituksesta pörssitiedotteessa 22.2.2008 ja sen jälkeen ei pörssille asiasta ole mitään ilmoitettu.  / 17.01.2009 (Kuva Kirovin Stadion  01.05.2008)

ETUSIVU