ETUSIVU Blogi 2006  Blogi2007q1  Blogi2007q2  Blogi2007q3  Blogi2007q4 Blogi2008q1  Blogi2008g2 Blogi2008q3 Blogi2008q4 Blogi2009q1

Huuhkajat ja sukupolvenvaihdos
Suomen haaveet MM-kilpailuista haihtuivat Venäjä tappion myötä. Ja heti seuraavana päivänä Suomen lehdistö on vaatinut radikaalia sukupolven vaihdosta Huuhkajiin. Nykyisestä parhaasta avauksesta esimerkiksi Helsingin Sanomat (12.6.2009) kelpuutti Huuhkajiin vain Teemu Tainion ja Petri Pasasen!
Tähän saakka on aina valiteltu Suomen pelaajamateriaalin kapeutta ja nyt olisi varaa heittää kerralla koko joukkueen runko kerralla romukoppaan. Karsintapelit ovat merkityksellisiä myös hyvän sijoituksen ja pisteiden osalta. Silloin tulevissa arvonnoissa Suomi voi päästä ylempään arvontakoriin ja näin saadaan enemmän heikompia joukkueita samaan lohkoon.
Lisäksi kukaan nykyisen parhaan avauksen pelaajista ei ole lopullisesti ilmoittanut lopettavansa maajoukkueuransa. Aina tähän saakka on periaatteena ollut, että parhaat pelaajat pelaavat. Kuinka Tihinen, Heikkinen, Hyypiä, Väyrynen, Jääskeläinen, Kolkka, Forssell, Kallio ja Litmanen voidaan noin vain ohittaa?
Viimeisten karsintapelien perusteella Roman Eremenko ja Niklas Moisander voisivat mahtua parhaaseen avaukseen. Kenelläkään muulla pelaajalla ei vain ole riittävää tasoa, ainakaan vielä.
Pikkuhuuhkajien EM joukkueesta varmaankin löytyy seuraavat ehdokkaat. Ruotsin turnauksen perusteella ainakin Berat Sadik, Perparim Hetemaj ja Teemu Pukki ovat lähellä isojen Huuhkajien parasta avausta lähivuosina.

Karsinnat jatkuvat syyskuun alussa. Silloin varmasti tiedetään hiukan enemmän nykyisten parhaiden Huuhkajien jatkosuunnitelmista. / 23.06.2009 (Kuva: Heikkinen ja Arshavin 10.06.2009)

Mitä tekee Litmanen?
Tänään FC Lahti pelasi kenraaliharjoituksen Kisapuistossa KooTeePee:tä vastaan. Jari Litmasta ei kuitenkaan kentällä tai kentän laidalla nähty. Veikkausliiga alkaa ensi lauantaina ja 14 joukkueen pelaajaluettelot alkavat olla selvillä. Paitsi FC Lahden osalta kun joukkueen merkittävimmän pelaajan ratkaisu on vieläkin avoinna. Eli jälleen Litti jättää päätöksensä viime tippaan.
Viimeksi Litmanen pelasi maaottelussa Norjaa vastaan 1.4.2009. Alustavasti Litmanen oli luvannut ilmoittaa jatkostaan kyseisen pelin jälkeen. Ainakaan vielä mitään ilmoitusta julkisuuteen ei ole tullut.
Puoli vuotta sitten Baxter antoi Venäjä pelissä jämä minuutit Litmaselle. Syynä oli, että Litmanen ei ole riittävän hyvä maajoukkueeseen. Otteluhan päättyi Venäjän 3-0 murska voittoon. Nyt Wales ja Norja pelien jälkeen ei ole kenellekään jäänyt epäselväksi kuka on Huuhkajien paras pelaaja. Ei edes Baxterille. Litmanen oli aivan ylivoimainen varsinkin Wales pelissä. Ja hänet valittiin kyseisen viikonlopun kaikkien maaottelupelien tähdistöjoukkueeseen. Eli hyökkäykseen yhdessä Englannin Rooneyn ja Argentiinan Messin kanssa.
Nyt Litmanen on ollut terveenä lähes vuoden ja alla huippupelit. Näin ollen Litillä on varmasti kysyntää maailmalla, jälleen. Toivotaan kuitenkin, että Kuningas tekee yhä ratkaisut maajoukkueen näkökulmasta. Silloin FC Lahti on erittäin varteen otettava vaihtoehto.
/ 13.04.2009 (Kuva: FC Lahti - KooTeePee 2-0 Kisapuisto)

ETUSIVU