Kommentit 2005  Kommentit 2006  Kommentit 2007q1  Kommentit 2007q2  Kommentit 2007q3  Kommentit 2007q4 Kommentit 2008q1 Kommentit 2008q2 Kommentit 2008q3 Kommentit 2008q4

Walesista vain voitto kelpaa
Lauantainen karsintaottelu on erittäin tärkeä jatkohaaveiden kannalta - kummallekin joukkueelle. Mikäli me tai Wales haluamme pysyä Saksan ja Venäjän kannassa, on tämä ottelu voitettava. Tiedämme, että pisteitä ei helpolla Cardiffista oteta, sillä se on paha paikka vierailla mille tahansa joukkueelle ja Wales on laittanut aiemmissa peleissään Saksan ja Venäjän ahtaalle.
Helppoa iltaa ei tule Cardiffissa meillekään. Walesilla on nyt parempi maajoukkue kuin vuosiin. Wales on erittäin hyvä puolustamaan koko joukkueen voimin ja iskee vaarallisesti vastaiskuilla. Craig Bellamy on kärjessä erityisen vaarallinen juuri nopeissa suunnan muutoksissa. Meillä ei ole varaa tehdä virhearviointeja pallon kanssa tai hän kyllä niistä rankaisee. Sen lisäksi, että kykenemme eliminoimaan Walesin vahvuudet, meidän taas on pelattava rohkeasti pallon kanssa ja uskaltaa pitää sitä. Toivon, että pystymme olemaan pelissä se joukkue, joka hallitsee enemmän palloa, mutta meidän täytyy kuitenkin pystyä myös iskemään nopeasti, sillä Wales pudottaa koko miehistönsä hyvin nopeasti pallon alle. Harjoituspelit eivät ole menneet tuloksellisesti nappiin, mutta niistä on saatu paljon tärkeää tietoa ja pelit ovat toimineet myös osana kehitysohjelmaamme.
Portugalissa pääsin kokeilemaan Roman Eremenkoa vasemmalla laidalla ja pääsin näkemään Shefki Kuqin hyökkääjänä sekä Jonatan Johanssonin piilokärkenä. Harjoituspelien oppia ja tietoa sovelletaan nyt sitten tosipelissä Cardiffissa. Joukkueemme on kokenut muutamia takaiskuja ja Mika Väyrysen pitkä poissaolo on ikävä kolaus Suomelle. Positiivisena asiana on Alexei Eremenko Juniorin palaaminen huippukuntoon ja maajoukkueeseen. Alexei on tehnyt kovasti töitä seurajoukkueessaan ja se näkyy kuutena tippuneena kilona vyötäröltä. Myös asenne on parantunut ja motivoituneena hänestä on varmasti paljon iloa Suomelle tulevissa karsintapeleissä. Positiivinen uutinen on myös se, että Bubi on palannut pitkän poissaolon jälkeen Olympiastadionille - ehkä se on hyvä ennusmerkki meille Wales-otteluun. / Stuart Baxter.
(tvviisi.fi 25.03.2009 / Kuva Stuart Baxter 02.06.2008)

Litmas-patsas kaatui rahapulaan
Jalkapalloilija Jari Litmasen näköispatsashanke on keskeytetty. FC Reippaan hallitus päätti panna hankkeensa jäihin: syinä olivat rahapula ja negatiivinen julkisuus. - Päätös tehtiin alkuvuoden aikana: Hankkeen taloudellinen tilanne on sellainen, ettei sitä voi nyt jatkaa, kertoo FC Reippaan puheenjohtaja Harri Metsänen.
Sadantuhannen euron patsashankkeen rahoituksesta saatiin koottua vain viidesosa, ja sekin pääasiassa pinssimyynnillä. Lahtelaiset yritykset eivät innostuneet lahjoittamaan rahaa. Patsashanke on jatkuvasti kärsinyt rahapulasta, joten kuvanveistäjä Satu Loukkolan työkin eteni "varvas kerrallaan". - Lama ei ainakaan helpottanut rahansaantia, mutta negatiivinen julkisuuskaan ei ollut hankkeelle hyväksi. Kyllä sekin osaltaan vaikutti rahoitukseen, Metsänen sanoo.
Pinssimyynnin tuottamat noin 20 000 euroa menivät kaikki hankkeen kuluihin. Kuvanveistäjälle on maksettu kaikki sovitut korvaukset. - Tappiota meille ei tullut, eikä junioriseuran talous olisi sitä kestänytkään. Mutta yhtään rahaa emme saaneet itsellemme, vaan kaikki meni kuluihin, Metsänen painottaa. Litmas-patsaan tulevaisuus harkitaan kevään aikana yhdessä Suomen Palloliiton kanssa. Toivoa elätellään vielä. - Olimme ihan tyytyväisiä patsaan pienoismalliin ja luonnoksiin isosta patsaasta, Metsänen sanoo.
Litmasen patsasta työstänyt kuvanveistäjä Satu Loukkola kertoi Radio Voiman haastattelussa olevansa patsashankkeen jäädyttämispäätöksestä surullinen ja harmissaan. Hän kuuli asiasta muutama viikko sitten. - Työ ehti sillä tavalla puolivalmiiksi, että kaikki runkomateriaalit, pohjatyö ja luonnokset tulivat valmiiksi. Isoa patsasta en vielä alkanut muovailla. Loukkola on saanut kaikki sovitut korvaukset ja palkkiot tekemistään töistä. - Siltä puolelta se on ihan selvä.
Loukkola toivoisi saavansa patsasasian jollakin tavoin päätökseen. - Kovasti se mielessä vielä pyörii. Nyt olen purkanut rungon ja siivonnut työhuonetta ja myös henkisesti siivonnut sitä itsestäni pois.
Patsas oli tarkoitus pystyttää Suurhallin edustalle.
(ESS 03.03.2009)

Kampman vaatii muutoksia ja pian
Pitkän valmentajauran tehnyt Harri Kampman, 54 ei ollut tyytyväinen Suomen kenraaliharjoitukseen Farossa. Lahtelainen lajilegenda kaipasi sinivalkoisilta erityisesti lisää pallonhallintapeliä. "On puhuttu paljon, että on menty eteenpäin Roy Hodgsonin ajan puolustavasta taktiikasta kohti pallonhallintaa, mutta en minä nähnyt sellaita", Kampman avaa keskustelun maajoukkueen viime aikojen peli-ilmeestä.
Kampman ihmettelee myös, kuinka pitkään Stuart Baxterin selittelyt menevät mediassa läpi. " Etukäteen puhuttiin, että nyt testataan pelaajia, eikä tulos ole tärkeä. Tämähän on nimenomaan tulosurheilua" Kampman muistuttaa. Portugali-ottelun oli määrä palvella Wales-otteluun valmistautumista, Kampmanin mielestä tilaisuudesta ei otettu vaarin, kun toimittiin väärin. "Toisen puoliajan vaihtosekoilut olivat käsittämättömiä, kun pelaajia siirrettiin paikoille, joille he eivät kuulu"
Kampmanin mielestä Jari Litmasen ja Roman Eremenkon yhteispeli toimi keskialueella Markus Heikkisen täydentäessä trion varmalla puolustuspelillään. "Miksi tämä hajoitettiin? Roman Eremenko ei ole laitapelaaja- tarvitseeko sitä testata?" Kampmanin filosofiaan kuuluu amerikkalaisten menestysvalmentajien maksiimi. " Jos joku asia toimii, yritetään vahvistaa sitä. Ei rikkoa.
Nykyään FC Reippaan juniorivalmennukseen osallistuvan Kampmanin tarkka silmä löysi parannettavaa myös alakerran pelaamisesta. " Onko meidän puolustuslinja sementoitu tuohon koostumukseen." Kampman kysyy ja vastaa itse: "Niklas Moisanderin pelaavuus on ihan toista luokkaa kuin Toni Kalliolla, joten häntä pitää ehdottomasti käyttää, jos mies vain on kunnossa. Kampman heittää rohkeasti esiin myös kysymyksen toppariparin jumalallisesta asemasta. "Mielestäni nykyisen toppariparimme pelaavuus ei ole paras mahdollinen. Mikä on Hannu Tihisen syöttötaito versus Petri Pasasen syöttötaito?" Kampman heittää peliin puolustusnelikon, jossa Pasanen on Hyypiän toppariparina ja laidoilla puolustavat Veli Lampi oikealla ja Moisander vasemmalla. Eivätkä vain puolusta, sillä Kampmanin systeemissä pakkien nousuilla on merkittävä rooli.
(IS Veikkaajai 17.02.2009)

Rautaruukki pelkää jättitilauksensa puolesta

Teräsyhtiö Rautaruukin viime vuonna Pietarista saama iso tilaus on vaarassa peruuntua. Yhtiön piti toimittaa teräsrakenteet Pietarin uuteen Zenit-jalkapallostadioniin. Nyt projektin pääurakoitsija on kuitenkin vaihtunut, ja uusi urakoitsija kilpailuttaa runkotoimituksen uudelleen, Rautaruukki kertoi. Toimituksen arvo oli noin sata miljoonaa euroa. Rautaruukki kertoi perjantaina neuvottelevansa toimituksesta edelleen, mutta varmuutta sen jatkumisesta ei ole. Hankkeen aloitus on jo aiemmin siirtynyt useaan otteeseen Rautaruukista riippumattomista syistä. Rautaruukille ei ole kertynyt Zenit-projektista kustannuksia, sillä teräsrakenteiden valmistusta ei ole vielä aloitettu. 
(Kauppalehti.fi 30.01.2009 / Kuva Kirov Satadion 01.05.2008)