ETUSIVU Blogi 2006  Blogi2007q1  Blogi2007q2  Blogi2007q3  Blogi2007q4 Blogi2008q1  Blogi2008g2 Blogi2008q3 Blogi2008q4 Blogi2009q1 Blogi2009q2  Blogi2009q2

Lahtelaisessa jalkapallossa mielenkiintoiset ajat
FC Lahti on tällä hetkellä Veikkausliigan viimeinen joukkue, mutta City Stars siirtyi eilen Kakkosdivisioonan A lohkon kärkeen 1-0 voitollaan joensuulaisesta SC Riverballista. Periaattessa siis on mahdollista, että ensi kaudella pelaisi kaksi lahtelaista joukkuetta miesten Ykkösdivisioonassa.
Jos FC Lahti ja City Stars (FC Kuusysi) pelaisivat samalla sarjatasolla, niin tulisi lahtelainen futiskulttuuri testiin. Eli kenelle fanit laulavat enemmän? Perinteikkäälle FC Kuusysille vai uudelle FC Lahdelle.
CityStars - SC RiverballTämä testi jänee kuitenkin haaveeksi, sillä pelillisesti FC Lahti ei kuulu Veikkausliigan viimeiselle sijalle. Jos vain Jukka Vanninen ja muut avainpelaajat ovat terveenä, niin aika varmasti putoamiselta FC Lahti välttyy. Lisäksi nousu Kakkosesta on tänä vuonna poikkeuksellisen vaikeaa, koska lohkovoitto ei riitä nousuun. Näin ollen City Starsin erinomainen peli ei välttämättä edes riitä. / 24.07.2010 (Kisapuisto 24.07.2010 City Stars / Markus Hietala - SC Riverball / Toni Tanninen) 

OlympiastadionHuuhkajien mahdollisuudet EM-karsinnassa
Jalkapallon vuoden 2012 EM-karsintojen lohkot ja otteluohjelmat ovat selvillä. Yleisesti ottaen on Suomessa hyvin samanlaiset tunnelmat kuin ennen viime MM-karsintaa. Pelaajat, valmennusjohto ja lehdistö ovat varovaisen toivekkaita, mutta suuren yleisön mielipide sanoo jälleen: Ei mitään mahdollisuutta.
Viime karsinnoissa Suomea parempia olivat Saksa ja Venäjä. Nyt Saksan asemassa on Hollanti, joka on yleisesti ottaen astetta heikompi joukkue. Myöskään Ruotsi ja Unkari eivät ole aivan Venäjän tasoisia joukkueita. Ainakaan pelaajien yksitasolla verrattuna, varsinkin jos Ruotsin Slatan Ibrahimovits ei pelaa enää maajoukkuetasolla.
Otteluohjelmassa hyvää on, että ensimmäiset pelit Huuhkajat taistelee syyskuussa vieraskentillä Moldovassa ja Hollannissa. Syyskuussa ei ilmeisesti edes olisikaan ollut mahdollista pelata Olympiastadionin kentän remontin vuoksi. Kotiavauksista on historiallisesti enimmäkseen surkeita kokemuksia esim. Wales peli, mutta viime aikoina avaukset vieraskentillä ovat onnistuneet erinomaisesti esim. Puola peli. Toivottavasti nyt saadaan ensimmäinen suuri voitto heti syyskuussa Rotterdamissa. 
 Suurin haaste karsintojen otteluohjelmassa on Ruotsi. Ensi vuonna pelataan Ruotsissa kesäkuussa ja tämä ajankohta on ruotsalaisille parempi, koska heillä useita pelaajia maajoukkueessa pelaa Ruotsin seurajoukkueissa. Eli näiden pelaajien valmius on erinomainen. Kun taas Huuhkajilla lähes kaikki parhaan avauksen pelaajat edustavat seurajoukkuetta, jolla kausi on kesätauolla.
Lisäksi tiedetään, että Suomi ei koskaan ole
Ruotsille pärjännyt. Kulminoituuko maajoukkueen henkinen heikkous tällä kertaa Ruotsiin? Toivotaan parasta. Häviäminen osataan jo erinomaisesti. Olisiko nyt Suomen aika? / 21.03.2010  (Olympiastadion 13.02.2010)


ETUSIVU