Kommentit 2005  Kommentit 2006  Kommentit 2007q1  Kommentit 2007q2  Kommentit 2007q3  Kommentit 2007q4 Kommentit 2008q1 Kommentit 2008q2 Kommentit 2008q3 Kommentit 2008q4 Kommentit 2009q1 Kommentit 2009q2 Kommentit2009q3

Baxter: Litti on loistava voimavara

Suomen jalkapallomaajoukkue nähdään seuraavan kerran tositoimissa keväällä maaottelujen merkeissä. Päävalmentaja Stuart Baxterilla kuitenkin riittää työsarkaa koko talven, erityisesti maalivahtitilanteen kanssa. Baxterin iloksi useat kokeneet pelaajat ovat jatkamassa maajoukkueessa. Jari Litmaselle brittiluotsi kaavailee tehtäviä myös peliuran jälkeen.Jussi Jääskeläisen päätettyä maajoukkueuransa, joutui Suomen valmennusryhmä visaisen pulman eteen. Taistelu ykkösvahdin paikasta tulee olemaan kovaa, sillä tällä hetkellä niin moni on samalla viivalla. Baxterin mukaan ongelma on sinänsä positiivinen, mutta brittiluotsin päällimmäisenä toiveena on, että suomalaisvahdit saisivat peliaikaa seuroissaan. - Tässä vaiheessa en pysty sanomaan ehdotonta ykkösvahtia. En pysty vielä nimeämään Jääskeläisen manttelinperijää. Tämä on sinänsä mahtava asia suomalaisille, sillä nyt nähdään kova taistelu ykkösmaalivahdin paikasta. Hyvä asetelma, Baxter toteaa.
- Päähuolenaihe on se, että suomalaiset eivät saa peliaikaa seuroissaan. Haluamme, että parhaat pelaajamme saavat pelata säännöllisesti. Heidän täytyy harjoitella korkealla tasolla ja pelata kovia otteluja.Moni on leikitellyt ajatuksella, että Antti Niemi pitäisi saada palaamaan maajoukkueeseen. Baxter ottaa asian huumorilla.- Olen jutellut Antin kanssa monista asioista, mutta en siitä. Se olisi aika hauskaa, että istun hänen kanssaan puhumassa miten saamme parhaiten kehitettyä nuoriamme, mutta samalla houkuttelisin häntä takaisin maajoukkueeseen. Olisihan se kyllä mukava jos Antin tasoisia pelaajia olisi käytettävissä hätätilanteissa, Baxter naurahtaa.
Baxterin iloksi Jääskeläistä lukuun ottamatta muut kokeneet pelaajat ovat jatkamassa maajoukkueuriaan. Jari Litmasen Baxter toivoo jatkavan maajoukkueessa myös sitten, kun kaikkien aikojen suomalaispelaaja päättää peliuransa. - Olen jutellut Hannu Tihisen, Sami Hyypiän ja jonkin verran Jari Litmasen kanssa. Olen ymmärtänyt, että kaikki heistä haluavat jatkaa maajoukkueessa, Baxter kertoo. - Jarin tilanne tosin riippuu hieman siitä, saako hän pelintuntumaa seurajoukkueessaan. Jos Jari on kunnossa, uskon, että hän haluaa jatkaa. Jos ei, niin keskustelen hänen kanssa myös muista aiheista. Jari on loistava voimavara suomalaiselle jalkapalloilulle. Juuri nyt hän on sitä pelaajana. Jos hän päättää toisin, niin hän tietää, että haluamme silti pitää hänet vahvuudessamme. (yle.fi 22.11.2009)