ETUSIVU Blogi 2006  Blogi2007q1  Blogi2007q2  Blogi2007q3  Blogi2007q4 Blogi2008q1  Blogi2008g2 Blogi2008q3 Blogi2008q4 Blogi2009q1 Blogi2009q2  Blogi2009q2
Blogi2010q1 Blogi2010q2 Blogi2011q1 Blogi2011q2

ToivioRingBentzema
Klubi kiittää ja kumartaa
Huuhkajien MM-karsinnan avausottelusta Ranskaa vastaan on tänään tasan kaksi viikkoa kulunut. Päällimmäisenä ajatuksena on maajoukkueen uskottavuuden palautuminen. Vaikka tappio 0-1 tulikin, niin peli oli rohkeaa ja joukkuena pelaaminen vahvaa. Tätä ei ole näkynyt pariin viime vuoteen.
Ja merkittävin yksittäinen muutos edeltävään harjoitusotteluun Pohjois-Irlantia vastaan oli poistaa Eremenko Junior avauksesta. Ilman tätä muutosta olisi Gallian kukko tyrmännyt Huuhkajan jo heti ensimmäisellä puoliajalla. Nyt selvittiin vain yhdellä takaiskulla. Toinen erinomainen muutos oli Roman Eremenkon peluuttaminen joulukuusen kolmannella oksalla. Sparv sopii paremmin toppareiden eteen kun vastustaja hallitsee peliä. Ja toisella puoliajalla kun ranskalaiset hieman löysäsivät, voitiin Roman laskea alemmaksi pelintekijäksi ja jopa Juniorkin voitiin laskea kentälle kun pallonhallinta siirtyi Suomelle.
Näin ollen kiitos ja kumarrus Mixu Paatelaiselle Ranska pelissä tehdyistä pelaajamuutoksista.
Lisäksi viime viikon Suomen hieno voitto Tshekistä 1-0 harjoitusottelussa toivottavasti siivittää Huuhkajat lentoon seuraavassa karsintaottelussa Georgiaa vastaan. Ottelu pelataan tasan kolmen viikon kuluttua Olympiastadionilla. / (Kuva 07.09.2012 Suomi - Ranska: Toivio, Ring, Bentzema) 21.09.2012


Huuhkaja törmää Kukkoon
Ensi viikonloppu on todellinen superviikonloppu suomalaisessa jalkapallossa. Perjantaina Huuhkajat aloittavat MM-karsinnat kotiottelulla Ranskaa vastaan ja lauantaina uransa ehtoopuolella olevat Huuhkajat pelaavat Respect ottelun muun maailman joukkuetta vastaan. Tämä Respect ottelu tullee olemaan myös Jari Litmasen jäähyväisottelu. Molemmat ottelut pelataan Olympiastadionilla.
Varmasti perjantain ottelu on etukäteen selvästi mielenkiintoisempi. Mutta tuloksellisesti on odotettavissa katastrofi. Vaikka Suomen pelaajamateriaali on selvästi heikompi kuin Ranskalla, niin lisää tasoeroa ei tulisi vapaaehtoisesti antaa. Näin kuitenkin näyttää nyt tapahtuvan, koska valmentaja Mixu Paatelainen tekee kaksi selvää virhettä valinnoissaan.
Merkittävin virhe on Eremenko Juniorin pelaaminen Huuhkajien avauksessa. Jo Paatelaisen edeltäjät Hodgson ja Baxter totesivat, että Junoria ei voi laittaa kentälle huippumaita vastaan. Sillä niissä peleissä ei Suomella juurikaan ole pallo hallussa ja ilman palloa Junior ei osaa pelata. Juniorin puolustussuuntaan pelaaminen on todella heikkoa. Hodgson ja Baxter myönsivät virheensä, mutta kuinka on mahdollista, että Paatelaisen pitää tehdä kolmannen kerran sama virhe. Eikö Palloliiton organisaatiossa kukaan ole edes maininnut Mixulle asiasta? Junior on näyttävä pelaaja Skotlannin liigassa ja Veikkausliigassa, mutta kovissa peleissä Juniorilla ei ole käyttöä. Lisäksi on käsittämätöntä, että yli puoli vuotta loukkaantuneena ollut Eremenko Junior marssii suoraan Huuhkajien avaukseen.
Toinen perustavaa laatua oleva virhe on Roman Eremenkon pelipaikka. Voiko Joulukuusen keskellä toppareiden edessä olla pelaaja, joka ei puolustuspelaamisessa ole hyvää tasoa? Heikompia maita vastaan tämä voi toimia, mutta huippumaita vastaan toppareiden edessä tulee todella osata puolustaa. Roman sopisi paljon paremmin Joulukuusen kolmannelle oksalle Kasper Hämäläisen pariksi. Toppareiden eteen sopisi erinomaisesti HJK:n Joel Perovuo, joka pelasi loistavat ottelut Euroopan kentillä Celticiä ja Athletic Bilbaoa vastaan. Perovuota ei ole edes valittu maajoukkueeseen. Toinen vaihtoehto toppareiden edessä olisi Tim Sparv.
Näin siinä sitten taas käy. Valmennuksen osaamattomuus johtaa niukan tappion sijaan katastrofiin. Gallian Kukko tyrmää Huuhkajat 6-0. Parempi tulos saavutettaisiin jos avaus olisi: Mäenpää, Raitala, Moisander, Pasanen, Arkivuo, Väyrynen, Sparv, Ring, Hämäläinen, Roman, Pukki. / 05.09.2012Lahtelaisen penkkiurheilijan unelmaviikko
Lahti on jääkiekkokaupunki, sillä Pelicans teki viime keskiviikkona lahtelaista jääkiekkohistoriaa selviämällä SM-liigan loppuotteluun JYPiä vastaan. Finaalit alkavat maanantaina Isku Areenalla. Tiistaina pelataan Jyväskylässä, torstaina jälleen Lahdessa ja neljäs loppuottelu on lauantaina Synenergia Areenalla.
Lahti on myös jalkapallokaupunki, sillä huomenna alkavassa Veikkausliigassa pelaa vuoden tauon jälkeen jälleen FC Lahti. Kuhnurit aloittavat kauden kahdella kotiottelulla Lahden Stadionilla. Nyt sunnuntaina vastassa on Haka ja ensi viikon keskiviikkona Espoon Honka.
Kerrataan vielä huomenna alkava kuuden pelin urakka seitsämänä päivänä:
1) 15.04.2012 FC Lahti - Haka / Lahden Stadion
2) 16.04.2012 Pelicans - JYP / Isku Areena
3) 17.04.2012 JYP - Pelicans / Synenergia Areena
4) 18.04.2012 FC Lahti - FC Honka / Lahden Stadion
5) 19.04.2012 Pelicans - JYP / Isku Areena
6) 21.04.2012 JYP - Pelicans / Synenergia Areena

(Kuvat: 14.03.2011 / FC Lahti - MyPa, 19.04.2013 / Blues - Pelicans) 
/ 14.04.2012

Missä pelaa Litmanen?
Ylihuomenna alkaa Veikkausliiga. Joukkueiden viimeiset pelaajahankinnat alkaa olla valmiina. Mutta yhtä merkittävää ilmoitusta ei ole vieläkään tullut. Missä joukkueessa pelaa Jari Litmanen? Säännöllisesti joka kevät on tätä ilmoitusta odotettu, mutta tänä vuonna kuningas on todella säästellyt tiedoitustaan. Tai sitten pelit jatkuvat jossakin muualla kuin Veikkausliigassa. Lopettaminen ei ole Litmasen kohdalla ajankohtaista pitkään aikaan. Pelit jatkuu.(Kuva 15.08.2010 / Anjalankoski) 
/ 13.04.2012

ETUSIVU