Kommentit 2005  Kommentit 2006  Kommentit 2007q1  Kommentit 2007q2  Kommentit 2007q3  Kommentit 2007q4 Kommentit 2008q1 Kommentit 2008q2 Kommentit 2008q3 Kommentit 2008q4 Kommentit 2009q1 Kommentit 2009q2 Kommentit2009q3 Kommentit2010q4 Kommentit 2010q1

Sami Hyypiä lopettaa uransa - heti huippuvalmentajaksi
15 vuotta sitten ammattilaiskentille siirtynyt toppari Sami Hyypiä on ilmoittanut lopettavansa komean jalkapallouransa. Hän aloittaa heinäkuun alussa nykyisen seuransa kakkosvalmentajana kolmen vuoden sopimuksella ja on mukana myös maajoukkueen valmennustiimissä.
Hyypiä, 37, tiedotti asiasta maanantaina puolenpäivän jälkeen Helsingissä. Hän pelaa päättyvällä kaudella Saksan Bundesliigassa kakkosena olevassa Bayer Leverkusenissa, joka ilmoitti Hyypiän jatkavan seuran kakkosvalmentajana.
- Päätin pistää pelihommat poikki ja nappulat naulaan. Päätös syntyi kauden aikana pikku hiljaa, Hyypiä sanoi.
Huuhkajien päävalmentaja Mixu Paatelainen ilmoitti tilaisuudessa, että Hyypiä on jatkossa mukana myös sinivalkoisten penkin päässä.
- Se tieto, minkä hän on hankkinut vuosien saatossa on valtaisa. Sami antaa paljon myös kentän ulkopuolella, Paatelainen sanoi.
Viisi maalia 105 A-maaottelussa tehnyt Hyypiä nousi maailmantähdeksi pelaamalla kymmenen vuotta Englannin Valioliigaseura Liverpoolissa. Sitä ennen hän edusti hollantilaista Willem II:a reilut kolme kautta. Hyypiä voitti Liverpoolissa UEFA Champions Leaguen, UEFA Cupin, kaksi Englannin cup-mestaruutta ja kaksi liigacupin mestaruutta. (mtv3.fi 02.05.2011)

Johansson myönsi lopettamispäätöksen vaikeaksi
Maajoukkuekonkari Jonatan Johansson on tehnyt päätöksen jalkapallouransa lopettamisesta. Johansson, 35, kertoi pohtineensa päätöstään pitkään.
- Ajatus on pyörinyt mielessä jo syksystä lähtien. Olen viettänyt nyt talvea perheen kanssa kotona ja viihtynyt erittäin hyvin ja tuntuu, että nyt oli oikea aika lopettaa, Johansson sanoi.
Johansson ja Sami Hyypiä jakavat toista sijaa Suomen kaikkien aikojen maaottelutilastossa. Molemmilla on koossa 105 A-maaottelua.Johansson arvelee, että peliuran päättyminen saattaa tuottaa haikeutta jossain vaiheessa. Päätöstään hän ei aio pyörtää.
- Nyt ainakin päätös tuntuu oikealta, mutta on ihan varma että tulen vielä kaipaamaan sitä tunnetta, mikä joukkueen mukana olemisessa on. Ei sitä oikein varmaan vielä oikein edes tajua, että pelit ovat nyt ohi.
Johansson aikoo miettiä jatkoa rauhassa, mutta suunnitelmia lajin parissa jatkamisesta ja valmennustehtävistä on jo syntynyt.
Johanssonin viimeiseksi seuraksi jäi TPS, jota hän edusti kaudella 2010. Pargas IF:n kasvatti Johansson pelasi TPS:ssä jo kausilla 1995-96 ennen pitkää kierrostaan maailmalla. Hän pelasi kotimaan kenttien ohella Viron, Skotlannin, Englannin ja Ruotsin pääsarjoissa.
- Paraisilta Tallinnan kautta maailmalle... En sitä silloin joskus olisi uskonut mihin urallani pääsen, mutta jo nuorena minulla oli hyvä asenne ja kova itseluottamus ja se kantoi pitkälle. Ehkä näin jälkeenpäin ajatellen olisin tehnyt jotain asioita eri tavalla, mutta yleisesti ottaen olen tyytyväinen koko uraani, Johansson kertasi. Maajoukkueessa Johansson ehti olla mukana lähes 15 vuotta. Johansson viimeisteli A-maaotteluissa 22 maalia, joilla hän on kaikkien aikojen listalla kolmantena.
- Maajoukkueesta jää hienot muistot ja maajoukkueeseen on ollut aina fantastista tulla. Toki Valioliigassa pelaaminen oli myös yksi täyttynyt unelma.
Johansson perheineen asuu Glasgow'n lähellä Skotlannissa. Suunnitelmissa on viettää aikaa perheen kanssa. Johanssonin lopettamispäätöksestä kertoi ensimmäisenä keskiviikon Ilta-Sanomat.
Jonatan Lillebror Johansson
- synt. 16. elokuuta 1975, Tukholma (35-v)
- lempinimi Tintti
- pelipaikka hyökkääjä
- 105 A-maaottelua, 22 maalia (1. A-maaottelu 16.3.1996 Kuwaitia vastaan, viimeinen 7.9.2010. Hollantia vastaan)
- jakaa toista sijaa Sami Hyypiän kanssa pelattujen otteluiden määrässä, maalitilastossa kolmantena Jari Litmasen ja Mikael Forssellin jälkeen
- seurat Pargas IF, TPS, FC Flora (Tallinna), Rangers (Glasgow, Skotlanti), Charlton (Englanti), Norwich (Englanti), Malmö (Ruotsi), Hibernian (Skotlanti), St. Johnstone (Skotlanti)
- asuu Glasgowin lähellä Skotlannissa.
(mtv3.fi 23.03.2011)

Kuva: 23.10.2010 Veritas Stadion Jonatan Johansson ja Jari Litmanen