Kommentit 2005  Kommentit 2006  Kommentit 2007q1  Kommentit 2007q2  Kommentit 2007q3  Kommentit 2007q4 Kommentit 2008q1 Kommentit 2008q2 Kommentit 2008q3 Kommentit 2008q4 Kommentit 2009q1 Kommentit 2009q2 Kommentit2009q3 Kommentit2010q4 Kommentit 2010q1 Kommentit 2011 Kommentit 2012

Hyypiällä selvät tavoitteet: "Kaksi paikkaa on lähellä sydäntäni".
Tiistaina Suomen Urheilugaalassa palkitun Sami Hyypiän visiitti kotimaahan ei kauaa kestä. Hyypiän luotsaama Bayer Leverkusen kohtaa lauantaina Bundesliigassa neljäntenä olevan Frankfurtin, joten paluu liigassa toisena olevan joukkueen peräsimeen tulee nopeasti. Hyypiä palaa Saksaan tällä kertaa mukanaan Vuoden valmentajan pysti, jonka vuoden 2001 Vuoden urheilijalle jakoi Leverkusenin urheilutoimenjohtaja Rudi Völler. - Pomolta on totta kai ihan hyvä saada palkinto. Kun hommat tällä hetkellä luistaa hyvin, niin ilmapiiri on todella hyvä. Kaikki on tyytyväisiä ja toivottavasti se pysyy toukokuulle saakka, Hyypiä kertoi. Hyypiä kertoi Vuoden valmentaja -palkinnon tulleen puskista. Entisestä puolustajasta tuli ensimmäinen sekä Vuoden urheilijana että Vuoden valmentajana palkittu. - Olen vielä alkuvaiheessa ja opin melkein joka viikko jotain uutta. Joudun uusiin tilanteisiin ja joudun tekemään päätöksiä. Se on hieman erilaista kuin pelaajavuosina. Tämä on hieno palkinto, mutta toivottavasti saan jatkossa jalkapallosta enemmän pystejä, Hyypiä totesi. Liverpool ei ole viime vuosina menestystä hirveästi haalinut, mutta ei sieltäkään ole mitään kuulunut. Katsotaan jos tulevaisuudessa jotain kuuluisi.
Hyypiän kanssa Leverkusenin peräsimessä hyvää työtä on tehnyt Sascha Lewandowski. Työnjako on toista vuotta valmentajana työskentelevän Hyypiän mukaan selvä. - Saschalla on valmentajakokemusta enemmän. Saschalta tulee paljon harjoituksia, jotka vedämme yhdessä. Hän puhuu myös parempaa saksaa, joten hän vetää kaikki pelipalaverit. Muuten menisi aika kauan. - Ennen kuin peliin lähdetään, niin minä sanon viimeiset sanat pelaajille. Se on hieman erilainen tilanne minullekin, sillä meillä on paljon pelaajia, joiden kanssa olen pelannut. Tunnen heidät kuin omat taskuni. Jo viime kaudella käytännössä Leverkusenin päävalmentajaksi noussut Hyypiä on kerännyt pelaajauransa jälkeen kokemusta myös Suomen maajoukkueen valmennusryhmässä. Huuhkaja-miehistön luotsaamisesta on ollut nuorelle valmentajalle apua. - Yritämme pelata hieman samanlaista pelitapaa kuin A-maajoukkueessa. Meillä on hyvät pelaajatyypit sille. Ei ole mitään järkeä olla pelisysteemiä, jos pelaajat eivät siihen sovi. Halusin, että näin pelataan ja meillä oli siihen pelaajat, Hyypiä selvitti. Hyypiän kaksi ensimmäistä vuotta valmentajana povaavat hänelle valoisaa tulevaisuutta. Vuodesta 1996 ulkomailla asuneella suomalaislegendalla onkin omat unelmansa tuleville vuosille. - Kaksi paikkaa on lähellä sydäntäni: Liverpool ja Suomen maajoukkue. Olin Liverpoolissa kymmenen vuotta pelaajana. Kumpaakaan ei ole kuitenkaan tällä hetkellä tarjolla. Mixu tekee hyvää työtä A-maajoukkueen kanssa. Liverpool ei ole viime vuosina menestystä hirveästi haalinut, mutta ei sieltäkään ole mitään kuulunut. Katsotaan jos tulevaisuudessa jotain kuuluisi. 

SamiHyypia
Sami Hyypiä 20.08.2008