Kommentit 2005  Kommentit 2006  Kommentit 2007q1  Kommentit 2007q2  Kommentit 2007q3  Kommentit 2007q4 Kommentit 2008q1 Kommentit 2008q2 Kommentit 2008q3 Kommentit 2008q4 Kommentit 2009q1 Kommentit 2009q2 Kommentit2009q3 Kommentit2010q4 Kommentit 2010q1 Kommentit 2011 Kommentit 2012 Kommentit 2013 Kommentit 2016


FC Lahti - HIFK ja Mika Väyrynen 28.10.2017

Väyrysen pelaajaura ohi - tähtää huippuvalmentajaksi
36-vuotias Mika Väyrynen päättää uransa huippujalkapalloilijana. Väyrynen ilmoitti päätöksestään Palloliiton nettisivuilla (siirtiistaina. - Mietin päätöstä oikeastaan vuoden päivät. Koin, että nyt on hyvä hetki, Väyrynen perusteli päätöstään Palloliiton nettisivujen videohaastattelussa. Seuraavaksi 63 A-maaottelua pelannut keskikenttäpelaaja haluaa olla huippuvalmentaja. Väyrynen on valittu tammikuussa alkavaan Uefan A-valmentajakoulutukseen. - Olen päättänyt, että haluan valmentaa. Kävin (valmentamisen) B-kurssin muutama vuosi sitten, kun polveni oli rikki. Tavoitteeni ovat korkealla. Haluan olla hirveän hyvä kaikessa, mihin ryhdyn. Minuun on tarttunut ideoita peliuran ajalta, joita haluan toteuttaa, Väyrynen paljasti. Viime kaudella Väyrynen pelasi Veikkausliigasta kauden päätteeksi pudonneen HIFK:n paidassa. Keskikenttäpelaaja edusti Suomessa pääsarjatasolla FC Lahtea, Jokereita, HJK:ta ja viimeiset kaksi kautta HIFK:ta. Väyrynen pelasi pitkän pelaajauransa aikana ulkomailla Hollannissa (Heerenveen ja PSV), Englannissa (Leeds) ja Yhdysvalloissa (Los Angeles Galaxy). - Ehkä parhaat ystävyyssuhteet ovat tulleet maajoukkueesta. Petri Pasasen kanssa vietettiin monta vuotta maajoukkueessa, oltiin leireillä aina kimpassa. Hänestä on tullut loistava ystävä minulle. (yle.fi 09.01.2018 / Kuva Lahden Stadion 28.10.2017 FC Lahti - HIFK ja Mika väyrynen numero 23)

Perparim Hetemaj ja Markku Kanerva 09.10.2017
Huuhkajien taistelijahahmo Hetemaj lopettaa maajoukkueuransa
Huuhkajien keskikentän taistelija Perparim Hetemaj lopettaa maajoukkueuransa. Palloliitto järjesti asiasta tiedotustilaisuuden maanantaina. - Kroppa ei ehdi palautua kunnolla maajoukkuepelien jälkeen, Hetemaj sanoi. 31-vuotias Hetemaj on pelannut nuorisomaajoukkueissa vuodesta 2004 ja Huuhkajissa vuodesta 2009 lähtien. A-maaotteluita hänellä on tilillään 49 ja niissä hän on tehnyt neljä maalia. Seuratasolla Hetemaj edustaa Italian Serie A:n Chievoa. Syksyllä Huuhkajien pitkäaikainen kapteeni Niklas Moisander ilmoitti myös lopettavansa maajoukkuepelit. Kosovossa syntynyt Hetemaj on HJK:n kasvatti. Hän nousi seuran edustusjoukkueeseen 18-vuotiaana ja siirtyi kahden kauden jälkeen Ateenaan AEK:hon. Hetemaj debytoi pian Mestarien liigassa, mutta jäi vähäiselle peliajalle Ateenassa sekä Hollannin Twentessä. Hetemaj löysi kuitenkin mieluisan roolin Italiasta, mihin hän siirtyi 2010 aluksi Bresciaan. 2011 lähtien Hetemaj on edustanut Chievoa. (yle.fi 08.01.2018 / Kuva 09.10.2017 Perparim Hetemaj ja Markku Kanerva)

Moisander ja viimeinen maaottelu 09.11.2017
Yllätyspäätös: Kapteeni Moisander, 32, lopettaa maajoukkueuransa

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Niklas Moisander päättää maajoukkueuransa. Moisander debytoi Huuhkajissa toukokuussa 2008. Hän pelasi kaikkiaan 62 A-maaottelua.
- Päätös lopettamisesta ei ollut missään nimessä helppo. Se on kehittynyt mielessäni viimeisen vuoden aikana ja siihen on vaikuttanut moni tekijä, Moisander kertoi Huuhkaja-TV:lle. - Päällimmäisenä syynä on se, että minulla on on ollut muutama pidempi loukkaantuminen viimeisen 2-3 vuoden aikana. Maajoukkuereissut ovat aika vaativia, kun lennetään paljon ja pelataan kaksi peliä tiuhaan tahtiin. Tuntuu, että kehoni ei enää palaudu täysin niistä. Toinen syy on, että haluan viettää enemmän aikaa perheen kanssa. 
Maajoukkueessa pelaaminen on ollut Moisanderille iso asia. - Se on merkinnyt todella paljon. Seurajoukkueessa pelaaminen on hienoa, se on työtä. Maajoukkuepelit ovat jotain täysin erilaista. Ylpeyden tunne siitä, että sain kantaa maajoukkuepaitaa ja varsinkin kapteenin nauhaa, on sanoinkuvaamaton. Huuhkajilla on ollut vaikeita vuosia, mutta Moisander katsoo asioita posiitivisesti. - Fiilikseni on se, että eteenpäin on menty sinä aikana, kun olen ollut maajoukkueessa. Nuorten maajoukkueissa tehdään todella hyvää työtä ja sieltä on tulossa hyviä pelaajia maajoukkueeseen. 32-vuotias Moisander on valittu Suomessa vuoden jalkapalloilijaksi vuosina 2012 ja 2013. Hänen uransa jatkuu seurajoukkuetasolla Werder Bremenin joukkueessa.
(yle.fi 20.11.2017 / kuva 09.11.2017 Niklas Moisander ja Huuhkajat)

Jussi Jääskeläinen päättää pelaajauransa -"On paljon annettavaa valmennuspuolella"
- Uskon, että pelaajaura varmaan jää tähän, Jääskeläinen kertoo Iltalehdelle. - Muutamia mahdollisuuksia olisi ollut, mutta valmennuksen puolella haluan jatkaa ensi kaudella. Päätös on kypsynyt rauhassa. 

- Koskaan ei voi sanoa ei koskaan, mutta uskon, että siihen suuntaan olen menossa. Jalkapallon ääressä ja valmentamisen ääressä ehdottomasti haluan jatkaa. Ei tunnu, että lopettaa tai jää eläkkeelle, Jääskeläinen kertoo. - Rutiinit jatkuvat samaan malliin. Vaikkei itse saa valmennushommia, niin poikien kautta se jatkuu. Rytmi tulee pysymään samana. Haluaa jotain tekemistä. Ei sitä kotona viitsi koko päivää istua ja olla vaan. Haluaa pysyä aktiivisena. Kuitenkin on hyviä kokemuksia ja paljon annettavaa valmennuspuolella. Jääskeläisen kolme poikaa jalkapalloilevat. Jääskeläisen pelasi viime kaudella yhdeksän ottelua Mestaruussarjassa - viimeisen 2. tammikuuta Huddersfieldiä vastaan. Hän pelasi kaksi viimeistä ottelua jalkapohjarevähdyksestä huolimatta. Manageri Warren Joyce halusi kuitenkin pitää Jääskeläistä kokoonpanossa. - Sen jälkeen yritin seuraavat kaksi kuukautta olla penkillä. Sitten se meni niin pahaksi, etten pystynyt enää kävelemään, Jääskeläinen kertoo. - Jouduin pitämään pienen paussin. Sitten tulin vasta takaisin loppukauteen. Olisi pitänyt jäädä saman tien pois, kun jalkapohja alkoi restailemaan. Wigan putosi Ykkösliigaan. (iltalehti.fi 08.06.2017 / kuva 11.10.2008 Jussi Jääskeläinen Suomi - Azerbaidzhan)
Jussi Jääskeläinen 11.10.2008